Gasslekkasje på Statoil-plattform

Produksjonen ble umiddelbart stengt da alarmen gikk. Mannskapet gjorde seg klare til å gå i livbåtene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gasslekkasjen oppsto i en kompressmodul på Statoils Sleipner A-plattform like før klokka 17 i ettermiddag.


- To gassdetektorer ga utslag. Produksjonen ble stengt, og ansatte mønstret til livbåtene, sier Statoils informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad til Dagbladet.no.

Under kontroll

Det ble aldri nødvendig å gå i livbåtene, og to timer seinere var situasjonen klarert.

- Det er ikke lenger gass i området, men produksjonen blir ikke gjenopptatt før vi er helt sikre på at alt er reparert. Vi jobber med dette nå, sier Aanestad.

Ifølge informasjonsdirektøren er situasjonen under kontroll, men gassproduksjonen vil ligge nede inntil det er helt sikkert å starte den opp igjen.

Tapte inntekter

Det bor og arbeider til sammen 217 mennesker på Sleipner A, som er den ene av Statoils to plattformer på Sleipner-feltet. Den forventede årsproduksjonen på de to plattformene i 2005 er elleve milliarder kubikkmeter gass.

SLEIPNER A: Bildet viser en del av plattformen. Foto: Statoil
SLEIPNER A: Bildet viser en del av plattformen. Foto: Statoil Vis mer

Å legge ned produksjonen - om enn bare for kortere tid - betyr tapte penger for oljegiganten.

- Dagens produksjonsinntekter blir jo ikke så høye som de ellers ville blitt. Vi har imidlertid et fleksibelt system der lavere produksjon ett sted kan oppveies av økt produksjon et annet, sier informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad til Dagbladet.no.

- En gasslekkasje trenger ikke være dramatisk i seg selv, men det er klart at det alltid er noe vi prøver å hindre, legger han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer