«Gasslekkasjen ikke et anslag mot Forsvaret»

Gasslekkasjen utenfor leiligheten til Anne Orderud Paust og Per Paust i Oslo var ikke et terroranslag rettet mot Forsvaret, mener Forsvarsdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets overvåkingstjeneste (POT) ville i formiddag ikke kommentere saken.

  Utenfor leiligheten til Paust ble det funnet en fem kilos campingbeholder med propan i morges. For en snau måned siden ble det funnet sprengstoff under ekteparets bil da den sto utenfor Forsvarsdepartementet.

  Anne Orderud Paust er forsvarsministerens personlige sekretær. Per Paust jobber i Utenriksdepartementet.

Skjerper rutiner

- I og med at dette har skjedd privat utenfor deres leilighet vurderer vi det slik at dette ikke er rettet mot Forsvarsdepartementet, forsvarsministeren eller Forsvarets installasjoner, sier pressetalskvinne Kirsti Skjerven i Forsvarsdepartementet til NTB.

  Forsvarsdepartementet vil likevel skjerpe sikkerhetsrutinene overfor sine ansatte.

Tragisk

Forsvarsdepartementet mener det er tragisk for Anne Orderud Paust og hennes mann Per Paust at et lekkende propanapparat ble funnet utenfor deres leilighet i Gabels gate på Skillebekk i Oslo.

  - Dette er tragisk for dem det gjelder. Det er vondt for oss å høre at to av våre blir utsatt for dette, uansett hvilket motiv som måtte ligge bak, sier Skjerven til NTB.

  - Er de to oppskaket av hendelsen?

  - Det vil jeg ikke gi noen kommentarer på nå. Jeg har bare hatt to minutter med dem, så vi har ikke gått inn på beskrivelsen av hva som har skjedd, sier Skjerven til NTB.

(NTB)