Gasslekkasjen stanset

Men situasjonen er ennå ikke under kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/STAVANGER (Dagbladet.no): Det er ikke lenger fare for en ukontrollert utblåsning ved Snorre A. I går kveld og i natt ble 180 personer evakuert fra plattformen.

- Gasslekkasjen er foreløpig stoppet, men situasjonen som sådan er ennå ikke under kontroll, sier konserndirektør i Statoil Terje Overvik.

- Det har ikke vært farlig for de som har oppholdt seg på plattformen, men mannskapet opplevde likevel situasjonen som dramatisk, sier Overvik.

Det kommer ikke lenger gass til overflaten, og mannskapet jobber nå med å få en permanent sikring av brønnen. Det er foreløpig usikkert hvor lang tid dette arbeidet vil ta.

I dag tidlig var det igjen 36 personer på plattformen, og de har jobbet på spreng for å tette igjen lekkasjen. Disse skal nå etter hvert byttes ut.

Informasjonssjef i Statoil Kristofer Hetland sa i 9-tida at de siste 40 personene ikke ble evakuert på grunn av økt fare, men for å være på den sikre siden.

- Alltid alvorlig

Det gjenværende mannskapet boret slam ned i brønnen i forsøk på å stoppe lekkasjen, og dette arbeidet fortsetter utover dagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.