Gasslukt gir frykt for eksplosjon ved Flesland

Politiet har sperret av et område på 300 meter i nærheten av Bergen lufthavn Flesland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har sperret av et område på 300 meter rundt en bensinstasjon ved en Statoil-stasjon like ved Bergen lufthavn Flesland etter at det kom inn melding om en mulig gasslekkasje.

Kilden til lekkasjen er ennå ikke funnet, og politiet har derfor sperret av et stort område utenfor flyplassen.

Leter etter kilden Brannvesenet mistenkte først at gassen stammet fra en tank med 9000 liter naturgass på Statoil-stasjonen like ved flyplassen.

- Det viste seg å være feil, og brannmannskapene har nå utvidet sitt søk med måleapparater i området. Det er vanskelig å si noe eksakt om eksplosjonsfaren, men så lenge det kan være snakk om propangass, må vi selvsagt ta alle mulige forholdregler, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Barnefamilie evakuert Blant de evakuerte i området, er en familie med to barn som bor innenfor sikkerhetssonen.

Politiet sperret først av et område på 300 meters radius rundt bensinstasjonen. Denne sonen ble etter hvert utvidet. Brannfolkene antar nå at det er propangass som fyller luften i området. Den er svært eksplosiv.

Påvirker ikke flytrafikken Sikkerhetsansvarlig på Bergen lufthavn Flesland, Lasse Solberg, sier til bt.no at flypassasjerene kan føle seg trygge.

- Dette får ingen følger for flytrafikken. Det er mulig for folk å komme seg til og fra flyplassen i kveld, men man må følge omkjøring, sier Solberg til avisa.