Gassplattform herjet av brann

STAVANGER (Dagbladet): De 139 arbeiderne på Sleipner A-plattformen satt i livbåtene mens en av de alvorligste offshore-brannene i norsk oljehistorie herjet plattformen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Flammene sto høyt til værs. Det kunne ha endt med katastrofe. Brann er det verste som kan skje på en plattform, sier informasjonssjef Nina Steihaug i Statoil.

Årsaken er foreløpig ukjent. Men det er på det rene at brannen startet i oljeinstallasjonens kraftstasjon, og at store mengder gass og diesel tok fyr.

Den intense varmeutviklingen på dekket forårsaket store materielle skader. Selv boligseksjonen, som er beskyttet med tykke brannvegger, ble opphetet av flammene.

Stanset produksjon

Ingen av oljearbeiderne ble skadd i brannen, som startet i Statoil-plattformen klokken 18.50 i går kveld. Det tok nesten en time før brannen var slokt, og i mellomtida satt de 139 fra mannskapene i livbåtene sine.

Da var strømforsyningen slått av, og det eneste som lyste opp plattformen var flammene på dekk. Redningshelikoptere ble fløyet ut fra Hovedredningssentralen for Sør-Norge, men plattformen ble ikke evakuert. Etter at situasjonen var kommet under kontroll, fikk arbeiderne komme inn, slik at de kunne ringe hjem til sine familier. Gassproduksjonen ble stanset umiddelbart da brannen oppsto, og er fortsatt ikke i gang igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer