Gatebarn i Sverige angripes av svartkledde maskerte menn

Svensk politi: - Mennene har koblinger til fotball-hooligans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Enslige barn og ungdommer som lever alene på gaten i Stockholm, har ved flere tilfeller blitt angrepet av svartkledde, maskerte menn. Angriperne har koblinger til fotball-hooligans, opplyser svensk politi til Svenska Dagbladet.

I området rundt sentralstasjonen i Stockholm lever en gruppe på 300 gutter i alderen 15-20 år. Mange av dem fra Nord-Afrika. De har havnet på gaten etter å ha kommet til Sverige på egen hånd.

- Man går sammen fra ulike lag, glemmer gamle feider og retter seg mot en ny felles fiende, sier Christian Frödén ved politiet i Stockholm. Han sier at mennene kaster glassflasker og mishandler ungdommene som ifølge politimannen er «livredde og på vakt hele tiden».

I januar ble det delt ut løpesedler med oppfordring om å gi flyktningbarn «den straffen de fortjener».

Omtrent hundre maskerte menn samlet seg ved T-centralen i Stockholm, og politiet bekreftet da at det dreider seg om menn som utfører vold i en idrettsklubb sitt navn.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer