Gatefeiere mot vold

Her er én av justisminister Aud-Inger Aures oppskrifter for å minske den brutale gatevolden: holde det pent og reint i sentrumsgatene. Aure vil få bukt med volden blant annet ved «rask handling ved forsøpling og tilgrising».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hører dette virkelig med i en tiltaksplan mot vold, Aure? - Ja, jeg mener faktisk det. Hvis steder i Oslo sentrum forslummes, får vi et miljø som kan tiltrekke seg folk som ønsker å utøve vold. Det vil hjelpe å rydde opp og ha det ordentlig, mener Aure.

Studenten Bernt Christian Thon Reppe (24) fra Moelv ble brutalt skutt ned og drept utenfor utestedet Snorre Kompagniet i Oslo sentrum i sommer. Regjeringen svarte med å sette ned et hurtigarbeidende statsrådsutvalg.

I går presenterte justisminister Aud-Inger Aure resultatene fra statsrådenes tenkearbeid for å skape trygghet mot voldsovergrep i Oslo og andre byer.

«Broken Windows» virker

Politimester Ingelin Killen-green ved Oslo-politiet er enig med Aures teori om en rein og pen by.

- En god del forskningsresultater har faktisk vist at «Broken Windows»-teorien virker. Utgangspunktet er enkelt: dersom ett vindu knuses og blir stående ureparert, er det større sjanser for at også vinduene ved siden av blir knust. Reparerer man vinduet, er det mindre sjanser for nye ødeleggelser, sier Killengreen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer