Gatekamper i Belfast

Nord-Irland eksploderte igjen i natt. Lojalister har satt opp veisperringer flere steder i landet. I Belfast skjøt politiet tilbake mot en bevæpnet mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er tredje natt på rad at politiet og lojalister braker sammen i gatekamper. Oransjeordenen har blitt nektet å marsjere i et hovedsaklig nasjonalistisk område, og Harold Gracey i ordenen har oppfordret «hundretusener» over hele provinsen til å støtte protestene.

Politikere fra alle leire har støttet politiets oppfordring om å beholde roen. Men i natt fikk Belfast føle et pust fra fortida da byen eksploderte i nye gatekamper.

I Carlisle Circus nord i Belfast måtte politiet skyte tilbake mot en bevæpnet menn mens de forsøkte å holde to gjenger fra hverandre. Flere biler ble stukket i brann i området.

Politifolk ble angrepet to steder i byen, i Queen Street, rett nord for sentrum, og i Clarawood i Øst-Belfast. Flere av gjennomfartsårene i byen ble barrikadert. I Ormeau Park i Sør-Belfast ble det meldt om at bensinbomber var blitt brukt i demonstrasjonene.