Kampene foregår mellom militsgrupper lojale mot tidligere president Ali Abdullah Saleh og Houthi-opprørere. Det meldes blant annet om kamper rundt nøkkelbygg som departementsbygninger.
De to grupperingene har tidligere vært alliert i kampen mot den saudiledede koalisjonen som kriger mot opprørere i Jemen, men alliansen har den siste tiden slått sprekker.

- Jeg har allerede mistet en fetter til underernæring i dag. Jeg kan ikke miste lillebroren min også
Saleh ble tvunget til å gå av etter omfattende opptøyer under «den arabiske våren» i 2011 og ble erstattet av Abd-Rabbu Mansour Hadi, som fram til da hadde vært visepresident. Saleh sluttet seg deretter til Houthi-opprørerne, som grep makten i Sana høsten 2014.
Nå anklager Houthi-gruppen Saleh for «å utføre et kupp mot en allianse han aldri trodde på».
Stenger av gater
Saleh-milits skal nå ha stengt av flere gater i sentrum av Sana og utplassert soldater i stillinger for å være forberedt på angrep fra Houthi-siden.
Samtidig skal Houthi-militsen ha forsterket sine posisjoner i byen med flere titalls kjøretøy utstyrt med maskingevær.
Minst 60 personer er drept i kamper inne i hovedstaden og på flyplassområdet de siste dagene, opplyser sikkerhetskilder.
Ligner en spøkelsesby

Det er vår moralske plikt å styrke innsatsen i Jemen
Innbyggerne forteller at de forsøker å barrikadere husene sine, slik at de er beskyttet mot beskytning og snikskyttere.
- Sanaa begynner å ligne en spøkelsesby. Gatekamper holder folk innesperret, forteller en medarbeider i Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).
- Dersom kampene fortsetter, vil mange familier bli isolerte og innestengte, advarer han.
33 år gamle Iyad al-Othmani sier at han allerede har vært innesperret i sitt hjem i tre dager på grunn av gatekampene.
Spent i hele regionen
Det er for øvrig en spent situasjon i hele regionen.

Det kaotiske døgnet som rystet Saudi-Arabia
Houthi-militsen påsto søndag at de hadde skutt et missil mot et kjernekraftverk som er under bygging i De forente arabiske emirater. Myndighetene i Emiratene avviste imidlertid påstanden om at kjernekraftverket skal ha vært mål for et missil.
I slutten av november avfyrte de Iran-støttede houthiene et missil mot Saudi-Arabia, men missilet ble uskadeliggjort av saudiarabisk antiluftskyts.
Emiratene inngår i den saudiarabisk-ledede koalisjonen som kjemper mot Houthi-militsen i Jemen. Emiratene er også en av USAs nærmeste allierte i regionen, og rundt 5.000 amerikanske styrker har tilhold i landet.
Den saudiarabisk-ledede koalisjonen gikk i mars 2015 til krig mot den lokale Houthi-bevegelsen. Saudi-Arabia støtter sittende president Hadi.
Nærmere 10.000 sivilpersoner i Jemen antas å være drept i konflikten, som også har ført til hungersnød i landet.
(NTB)
