Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gatekamper under demonstrasjoner i Marokko. Kastet stein mot politiet

Sikkerhetsstyrker forsøkte å jage vekk demonstranter. 

DEMONSTRASJON: Politiet ble angrepet i den marokkanske byen Imzouren. Foto: AFP PHOTO / FADEL SENNA
DEMONSTRASJON: Politiet ble angrepet i den marokkanske byen Imzouren. Foto: AFP PHOTO / FADEL SENNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrasjoner nord i Marokko endte natt til lørdag i gatekamper mellom ungdommer med finlandshetter og sikkerhetsstyrker.

Ungdommene kastet stein mot politiet etter at styrkene hadde forsøkt å jage bort demonstranter i byen Imzouren. Politiet svarte med tåregass, ifølge en AFP-reporter på stedet.

Sammenstøtene var over tidlig lørdag morgen etter at politiet hadde utplassert 50 kjøretøy i området. Det har ikke kommet meldinger om skadde.

Også forrige lørdag ble det meldt om gatekamper i byen, som ligger 15 kilometer fra Al-Hoceima, der det i flere måneder har vært sosial uro og protester mot myndighetene.

Uroen brøt ut i oktober etter at en fiskeselger mistet livet idet han hoppet inn en søppelbil for å redde sverdfisk han hadde fanget, og som myndighetene beslagla fordi den var fanget utenom fangstsesongen.

Raseriet over dødsfallet har ført til etableringen av en stor grasrotbevegelse i den nordlige Rif-regionen, der mange unge aktivister krever arbeidsplasser og økt innsats mot korrupsjon.

For knapt to uker siden ble en protestleder og flere andre demonstranter pågrepet, noe som siden har ført til demonstrasjoner hver eneste kveld i Al-Hoceima.

Fredag kveld var over 1.000 demonstranter samlet i byen, mange av dem unge menn og kvinner, og noen av dem med barn, for å kreve at protestlederen Nasser Zefzafi og de andre aktivistene blir løslatt.

(©NTB)

Hele Norges coronakart