Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gatekjøkken forsøkt ranet like før Anja (21) forsvant

Gjerningsmannen løp mot området hvor hun parkerte bilen.

 DAGLIG LEDER:  Det var to ansatte på jobb da en mann bevæpnet med noe som så ut som en pistol forsøkte å rane Pluto Kiosk og Gatekjøkken. Dette er innehaver og daglig leder Magne Finsæther. Foto: Jonas Sverrisson Rasch / Dagbladet
DAGLIG LEDER: Det var to ansatte på jobb da en mann bevæpnet med noe som så ut som en pistol forsøkte å rane Pluto Kiosk og Gatekjøkken. Dette er innehaver og daglig leder Magne Finsæther. Foto: Jonas Sverrisson Rasch / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Det var to ansatte på jobb da en mann bevæpnet med noe som så ut som en pistol forsøkte å rane Pluto Kiosk og Gatekjøkken.

Samme tidsrom Gatekjøkkenet ligger bare 700-800 meter fra der Anja Weløy Aarseth (21) parkerte bilen onsdag kveld, og ranet skjedde i samme tidsrom som 21-åringen forsvant.

Nå undersøker politiet om det kan være sammenheng mellom ransforsøket og det mulige drapet på Akslafjellet i Ålesund.

- Den episoden har vært gjenstand for etterforskning. Vi har ingen holdepunkter for å si at det er noen sammenheng med drapet, men vi har saken i bakhodet når vi jobber med dette, sier politiadvokat Ynge Skovly til Dagbladet.

- Nå i starten av etterforskningen kan vi ikke utelukke noe, sier Skovly.

- Ekstra ubehagelig Innehaver og daglig leder Magne Finsæther forklarer ranet slik:

- Det var en kar som kom med en pistolliknende gjenstand gjennom luka og sa «Give me all your money. Give me all your money» på gebrokkent engelsk. Jeg vet ikke om det var tilgjort. Han hadde hette på hodet, mørke klær og briller. Da han fikk «No» som svar og ser at vår ansatt løper på bakrommet og utløser ransalarmen, løper han unna, sier Finsæther til Dagbladet.

- Han løp i samme retning som der jenta parkerte bilen og jogget, bekrefter han.

Finsæther var til nytt politiavhør om saken i går, og innrømmer at de som jobber på gatekjøkkenet nå opplever saken som ekstra tett på.

- Det blir mer tett på og ekstra ubehagelig at ransforsøket skjedde i samme tidsrom. Dette er jo ikke noe vi er vant med i Ålesund, og det er jo helt grusomt, sier Finsæther.

Han sier at han nå skal montere opp flere overvåkningskameraer og understreker at det som regel ikke er så mye penger i kassa uansett, siden folk flest handler med kort.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling