I UTFORDRENDE BADEDRAKT: Gatekunstneren malte presidentkandidat Hillary Clinton iført en utfordrende badedrakt med sedler stikkende ut. Foto: Jarni Blakkarly / Reuters 
I UTFORDRENDE BADEDRAKT: Gatekunstneren malte presidentkandidat Hillary Clinton iført en utfordrende badedrakt med sedler stikkende ut. Foto: Jarni Blakkarly / Reuters Vis mer

Gatekunstner truet med bot etter motiv av halvnaken Hillary - da bestemte han seg for å dekke henne til

Malte niqab på presidentkandidaten. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den australske gatekunsteren Lushsux dekket tidligere i år en vegg på en bygning like utenfor Melbourne med Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton.

Reaksjonene kom raskt.

På veggmaleriet var Hillary nemlig halvnaken, kun iført en vulgær badedrakt i mønstret til det amerikanske flagget med 100-dollarlapper stikkende ut.

Fjernet fra Instagram

Ifølge The Guardian truet myndighetene eieren av bygningen med både bot og rettssak dersom han ikke fikk motivet fjernet.

Også Lushsux selv skulle bøtelegges og Instagram-kontoen hans skal ha blitt slettet etter at han la ut bilde av sitt eget verk med teksten «stupid sexy Hillary».

Til australske 9news sier gatekunstneren at han synes det er mistenkelig at kontoen hans forsvant på samme tidspunkt som Demokratene holdt sitt landsmøte i Philadelphia i USA forrige uke.

- Det er helt greit når jeg gjør et veggmaleri som viser Trump, men med en gang det samme skjer med Hillary Clinton, forsvinner kontoen min.

«Tok» på henne niqab

«Vi mener at dette veggmaleriet er støtende fordi det framstiller en nesten naken kvinne, ikke fordi det er respektløst mot Hillary Clinton, men fordi det ikke er i tråd med vår holdning til likestilling», uttalte sjef for byrådet i Melbourne, Stephen Wall i forbindelse med saken, til ABC News.

Men Lushsux så en annen løsning enn å fjerne motivet, slik byrådet egentlig hadde pålagt eieren: Han malte heller over det byrådet syntes var problematisk i utgangspunktet: Nakenheten.

Igjen stod en tildekket Hillary Clinton, med denne teksten ved sin side:

«Hvis du finner denne muslimske kvinnen støtende, er du en fanatiker, rasist og en seksistisk islamofob».

Allerede sensurert andre veggmalerier

Etter å ha havnet i bråk med myndighetene i forbindelse med maleriet av Clinton, tok gatekunstneren noen forholdsregler da han malte Melania Trump på en vegg i Melbourne.

«Bestemte meg for å sensurere arbeidet mitt for å ikke støte noen», skrev han under bildet som ble publisert av Trump på Twitter.

En Twitter-bruker ved navn «streetartglobe» har lagt ut videoen der Lushsux ikler Clinton en niquab med spraymaling. Samtidig har han spurt andre hva de tenker om både myndighetenes og gatekunsterens egen respons.

«Perfekt respons», «godt gjort» og «brilliant» er blant kommentarene som går igjen.