Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trondheim

Gatemagasin-selger Tor Ødegård er død

Sorgenfris eldste selger gikk bort forrige lørdag etter kort tids sykdom.

DØD: Sorgenfri-selger Tor Ødegård ble 69 år gammel. Foto: Gatemagasinet Sorgenfri
DØD: Sorgenfri-selger Tor Ødegård ble 69 år gammel. Foto: Gatemagasinet Sorgenfri Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gatemagasinet Sorgenfri fikk nylig den triste beskjeden om at en av deres «mest tålmodige og standhaftlige selgere», Tor Ødegård (68), døde etter kort tids sykeleie.

I et minneord publisert onsdag, skriver det Trondheim-baserte magasinet at Ødegård jobbet som selger siden oppstarten i 2007. Selv da han bikket pensjonsalder ønsket han å fortsette i jobben, der han var en kjær humørspreder.

- Det var svært trist for oss å motta beskjeden om Tors bortgang. Han var vår eldste og mest trofaste selger, sier redaktør Vanja Holst til Dagbladet.

Humørspreder

Holst forteller at Ødegård møtte opp hver morgen, seks dager i uka og satt på sin faste stol i lokalet. Da de minst ventet det, kunne han fortelle kollegene små historier fra sitt eget liv, som redaktøren beskriver som «fantastisk innholdsrikt».

- Han hadde et godt lynne, glimt i øyet og et lunt smil på lur. Alltid.

De har flere ganger forsøkt å portrettere han i magasinet, med han sa alltid nei, og kunne ikke forstå hvem som kunne tenke seg å lese det.

I motsetning til mange av de andre selgerne, var han ikke på jobb for å skaffe penger til medisin eller husleie, forklarer redaktøren.

- Tor solgte Sorgenfri for å unngå lediggang, og møte mennesker - ikke for å tjene penger. Han klarte seg bra, sier Holst.

- Dypt savnet

Under gatemagasinets innlegg på Facebook har kondolansene strømmet inn.

Holst forteller at Ødegård satt stor pris på å møte mennesker og slå av en prat, og at han har betydd mye for både lokalsamfunnet og for magasinet.

- Sorgenfri har vært viktig for Tor, og Tor har vært viktig for Sorgenfri. Ved at han gjennom så mange år har blitt kjent med så mange mennesker, har han også på sitt vis bidratt til et samfunn med mer forståelse og mindre stigmatisering. Mennesker i alle aldre og samfunnslag hadde et forhold til Tor, sier redaktøren.

- Tor vil bli dypt savnet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!