- Gatemusikant vist bort av politiet

- Fortsetter det slik, vil det ikke være igjen gatemusikanter i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gatemusikeren Julian Davies opplevde i dag at han ble jaget vekk fra Egertorget på Karl Johan i Oslo sentrum.

– Jeg har vært her i 17 år, men aldri opplevd noe liknende, sier han til Dagbladet.no.

Tirsdag ettermiddag sto han på Egertorget og spilte som vanlig. Mange turister kom bort, stoppet og hørte på musikken. Kom bort gjorde også en politibetjent.

– Han sa at jeg ikke hadde lov til å spille med høyttaler, og at jeg måtte flytte meg. Hvis jeg fortsatte, så ville han arrestere meg, sier Davies til Dagbladet.no.

– Jeg skjønner ingen ting. Jeg har spilt her i så mange år, uten at noen har klaget. For hvert eneste år har det blitt flere tiggere og flere prostituerte i denne gata, hvorfor bruker ikke politiet ressursene på dem, i stedet for å stoppe meg? sier Davies.

– Jeg spurte om de hadde fått noen klager på meg. Det hadde det ikke. Jeg skjønner ikke hvorfor de reagerer nå. Alle gatemusikanter må bruke høyttaler, ellers er det umulig for folk å høre musikken, sier han.

Han kjenner flere andre gatemusikanter som også er blitt stoppet de siste dagene.

– Hvis det fortsetter slik, så vil alle gatemusikantene i Oslo forsvinne. Og da vil de ikke komme tilbake. Da vil Karl Johan bli død, og bare tiggerne og prostituerte vil være igjen, bortsett fra butikkene.

OPPGITT: Jamie Davies skjønner ikke hvorfor han ikke kan spille på Karl Johan. – Jeg har vært her i 17 år, men aldri opplevd noe liknende, sier han til Dagbladet.no. Foto: Harald Klungtveit
OPPGITT: Jamie Davies skjønner ikke hvorfor han ikke kan spille på Karl Johan. – Jeg har vært her i 17 år, men aldri opplevd noe liknende, sier han til Dagbladet.no. Foto: Harald Klungtveit Vis mer

Operasjonsleder Britt Homb-Døviken i Oslo politidistrikt kjenner ikke til saken. Men på generelt grunnlag sier hun:

– En må ha tillatelse fra politiet for å stå og spille med høyttalere, har en ikke det, så kan vi be vedkommende om å fjerne seg. Det må søkes om slike tillatelser og vi sender ut patruljer når vi får klager fra publikum, sier Homb-Døviken til Dagbladet.no.

Jamie Davies vil fortsette å spille på Oslos gater.

– Men ikke her på Egertorget. Jeg vil ikke risikere det, sier han.