- BLE GITT TIL OSS: Det greske romekteparet Eleftheria Dimopoulou og Christos Salis sier de ble overlatt Maria (i midten) av hennes biologiske bulgarske mor, i en uformell adopsjon. I går ble det bekreftet at det bulgarske paret Sasja og Athanas Ruserva er Marias foreldre, men det er ikke gitt at Maria vil bli sendt tilbake til dem. Foto: GRESK POLITI / EPA / NTB SCANPIX
- BLE GITT TIL OSS: Det greske romekteparet Eleftheria Dimopoulou og Christos Salis sier de ble overlatt Maria (i midten) av hennes biologiske bulgarske mor, i en uformell adopsjon. I går ble det bekreftet at det bulgarske paret Sasja og Athanas Ruserva er Marias foreldre, men det er ikke gitt at Maria vil bli sendt tilbake til dem. Foto: GRESK POLITI / EPA / NTB SCANPIXVis mer

Gåten er løst, men framtida er usikker for vesle Maria

- Myndighetene vil søke etter en egnet fosterfamilie til henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet). Mysteriet er løst. Marias foreldre er sporet opp. I går ble det klart at DNA-tester viser at at Sasja og Athanas Ruseva er jentas biologiske foreldre.

Men Marias fremtid er fortsatt usikker. Paret som jenta ble funnet hos ble siktet for å ha bortført henne. Hennes biologiske foreldre er svært fattige. De er bosatt i landsbyen Nikolajevo i sentrale Bulgaria sammen med sine ni andre barn, ifølge AP.

- Krisesenter Ifølge nyhetsbyrået er huset deres nå nær sagt beleiret av internasjonal presse. Paret vendte i går kveld ikke hjem, og politiet opplyste at de oppholder seg på et ukjent sted.

- Tre av parets yngste barn er ført til et krisesenter for midlertidig omsorg, sier Diana Kaneva som er direktør for sosiale tjenester for den sentrale Stara Zagora-regionen, til AP.

Hun sier også at det er tvilsomt at Maria vil flytte tilbake til sine biologiske foreldre. Etter å ha besøkt deres hjem sier hun at Maria trolig vil bli adoptert bort i Bulgaria.

- Maria vil først bli bragt til et krisesenter. Deretter vil myndighetene søke etter en egnet fosterfamilie til henne, sier Kaneva til AP.

- Ekstrem fattigdom Etter at Maria ble funnet i en romleir i Hellas, har organisasjonen Barnets smil tatt hånd om jenta. Det er uklart om Maria selv har blitt informert om hvem hennes biologiske foreldre er.

AP beskriver foreldrenes hjem i Nikolaevo, som ligger 280 kilometer fra Bulgarias hovedstad Sofia, som falleferdig.

- Kvartalet huser om lag 2000 mennesker. De fleste er arbeidsløse og lever i ekstrem fattigdom, heter det i APs artikkel.

BULGARSK:  Denne bulgarske kvinnen viser seg å være Marias biologiske mor. Foto: NTB SCANPIX
BULGARSK: Denne bulgarske kvinnen viser seg å være Marias biologiske mor. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Ifølge nyhetsbyrået BGNES oppgir Ruseva-paret å ha «mellom sju og ti barn, de vet ikke nøyaktig».

- Albino I motsetning til foreldrene, er flere av Ruserva-parets barn - Maria inkludert - helt blonde. Ifølge AP har moren Sasja uttalt at de er albino.

Ifølge nyhetsbyrået BGTNES skal hun også ha svart følgende på spørsmål om barnas lyse hårfarge:

- Det må Gud vite.