Gåten Sonay

Dansk politi vet fortsatt svært lite om hvordan den 14-årige jenta Sonay ble drept. I går fikk de inn tre unyttige tips etter å ha etterlyst vitner på fjernsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste sikre observasjon av den drepte danske jenta Sonay (14) er på en Statoil-stasjon kvelden før hun ble funnet flytende i Præstø havn 10. februar i år. I går kveld viste dansk TV2 en rekonstruksjon av Sonays siste kveld i «Station 2», den danske versjonen av «Etterlyst», et program som prøver å få inn tips fra publikum i kriminalsaker.

Innslaget ble langt fra den suksessen politiet hadde håpet på. Kun tre tips ble ringt inn i løpet av programmet, og til Ekstra Bladet sier visekriminalsjefen Kurt Kragh at politiet er skuffet over responsen. Ingen av tipsene bidro til å kaste lys over saken.

- Utbyttet var magert men vi gir ikke opp, slett ikke. Vi har stadig masse materiale å jobbe med, sier Kragh.

Mistanke om æresdrap

Danskene har fryktet at drapet på Sonay er et æresdrap. Sonays foreldre ble avhørt med siktedes rettigheter straks liket av Sonay ble funnet i Præstø havn. Mistanken mot foreldrene bunnet ut i at de for to år siden pisket og nær kvalte jenta, angivelig på grunn av hennes forhold til en dansk gutt.

- Det er fortsatt ingen konkrete holdepunkter for en sånn mistanke, fastholder Kragh.

Kjøpte kontantkort

Den siste som foruten foreldrene med sikkerhet så Sonay i live, var ekspeditrisen på Statoil-stasjonen i Næstved. Bildene fra overvåkingskameraet viser Sonay idet hun kjøper et kontantkort, før hun kjøres vekk i farens bil.

I følge farens forklaring kjørte de rett hjem etter å ha vært på bensinstasjonen. Litt senere skal Sonay ha gått ut igjen, men hun lovet foreldrene å være tilbake innen en time.

Dagen etter ble hun funnet forslått og druknet i havnen i Præstø.

Politiet tror Sonay befant seg i Næstved hele den foregående kvelden og natten. Utskrifter fra mobiltelefonen hennes viser at meldingen hun sendte en venninne i Næstved sent den kvelden, også ble sent fra et sted i Næstved. Den siste bussen fra Næstved til Præstø skal også ha gått før Sonay forsvant fra foreldrenes bolig.

Hvordan Sonay endte opp i havnebassenget i Præstø neste morgen er fortsatt en gåte for politiet.

john.rasmussen@dagbladet.no

SISTE SPOR: Dette bildet fra en Statoil-stasjon kvelden før hun ble funnet død er siste observasjon av Sonay (14).