Knivstikking og skyte-episoder i Oslo:

- Gatene er mer brutale

Etter fire skyteepisoder og en rekke knivstikkinger og machete-angrep i nedstengte Oslo forbereder politiet seg nå på at kriminelle ungdomsgjenger er bevæpnet når de går inn i konflikter.

BALLTRE: Tre personer skal ha blitt angrepet av flere andre utenfor Hasle torg i Oslo 12. april. Video: Embla Augusta Hjort-Larsen / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det harde, flakkende lyset fra sykebilen farget folketomme gater blå på Torshov fredag 20. mars. To menn ble kjørt i full fart til akutten på Ullevål sykehus.

De var alvorlig skadet etter å ha blitt angrepet av en gjeng unge menn. Politiet mistenker at det ble brukt både kniv og machete i et forsøk på å drepe og har siktet ni personer for drapsforsøk. Den foreløpige siste pågripelsen i saken skjedde onsdag. Det utelukkes ikke flere pågripelser.

Politiet knytter drapsforsøket opp til flere brutale hendelser tidligere i måneden. Alle de involverte er kjent for politiet fra før.

Dagbladet kjenner til at minst to av personene som er varetektsfengslet har knytinger til et gjengmiljø med geografisk tilhørighet på Grønland og Tøyen i Oslo og at hendelsen var et hevnoppgjør innad i miljøet.

Etterforskingen av saken ligger nå under avdeling for etterretning- og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt. Avdelingen skal ha overtatt flere andre voldssaker de mistenker er relatert til drapsforsøket.

Dystre tall

Machete- og knivangrepet på Torshov er en av mange alvorlige voldshendelser i løpet av den siste måneden. Mellom 13. mars og 12. april, perioden fra de hardeste smittevernstiltakene ble iverksatt, har politiet twitret om en rekke grove episoder som til sammen utgjør en dyster statistikk:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer