SAMME TREND SOM I BERGEN: En prostituert kvinne på gata i Oslo. Foto: Espen Røst / Dagbladet
SAMME TREND SOM I BERGEN: En prostituert kvinne på gata i Oslo. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

Gateprostitusjonen inn i Bergen sentrum

- Det samme som skjedde i Oslo for et par år siden, sier Liv Jessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Prostitusjonsmiljøet har flyttet seg nærmere bykjernen i Bergen. Det har skjedd gradvis og er blitt tydeligere etter at den nye loven om sexkjøp trådde i kraft, sier Utekontakten i Bergen, Marit Grung, til Bergens Tidende i dag.  

Hun opplyser at det i likhet med Oslo er de afrikanske kvinnene som dominerer markedet og at det hele ser ut til å være velorganisert.

- Det blir rene spekulasjoner men vi tenker jo at horestrøket i Bergen er såpass etablert, og at det er blitt mer belastende for kundene å kjøre ut til de tradisjonelle horestrøkene. Nå satser kvinnene mer på tilfeldig forbipasserende, sier Grung til Dagbladet.  
  
Gradvis forflytning Liv Jessen, leder for Pro Senteret i Oslo, er ikke overrasket over utviklingen i Bergen.

- Det som har skjedd i Bergen er ikke noe annet enn det som skjedde i Oslo for et par år tilbake. De nigerianske jentene flyttet seg fra det tradisjonelle prostitusjonsstrøket og opp i sidegatene og inn i Karl johan. Bergen har hatt en utvikling den siste tida som vi hadde et par år tilbake, sier hun til Dagbladet.  

Når konkurransen er høy, tyr man til steder der det er mulig å opparbeide nye kundegrupper, påpeker hun.

- Tatt seg betraktelig opp igjen I Oslo har de prostituerte begynt å trekke ut mye senere på natta, forklarer Jessen. 

- Det var så godt som tomt i gatene etter at loven kom. Når Oslo-politiet ikke har anledning til å være til stede hele natten lang, så vil markedet finne fram til de tidspunktene og stedene det er mulig å selge. Sexsalget finner sted i de sentrumsnære områdene fordi det er der de selger.