Gates ga mest

Verdens rikeste mann er også verdens rauseste. Han gir atskillig mer til fattige enn staten USA gjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år har Microsoft-grunnleggeren Bill Gates sammen med sin kone Melinda gitt over 13 milliarder kroner til veldedige formål verden over, og det er nærmere 3 milliarder kroner mer enn den amerikanske stat har bidratt med, skriver Boston Globe.

Bill og Melinda Gates-stiftelsen bidrar i år alene med en firedel av det verdens rike land gir til helseformål i den fattige delen av verden, og øremerker blant annet sine gaver til bekjempelse av aids, malaria og tuberkulose.

- Når det kommer til spørsmålet om global helse, så har overhodet ikke verden satt av de midler som trengs, sier Gates i et intervju med Boston Globe.

Selv om kursen på Microsoft-aksjer har falt kraftig i år, skal den 45 år gamle Gates fortsatt være god for godt over 3.600 milliarder kroner.

Siden 1997 har Gates satt til side nærmere 200 milliarder kroner til sin stiftelse, som blant annet samarbeider tett med Gro Harlem Brundtland og Verdens helseorganisasjon (WHO).

Verdens nest rauseste private giver i året som gikk, var trolig den amerikanske mediemagnaten Ted Turner, eieren av blant annet fjernsynsstasjonen CNN.

Senest forrige uke tilbød Turner seg å betale drøyt 300 millioner kroner til FN, for å dekke deler av USAs milliardgjeld til verdensorganisasjonen. For tre år siden ga Turner 9 milliarder kroner til FN.

(NTB)

GIR RUNDHÅNDET: Bill og Melinda Gates har siden 1997 satt av nesten 200 milliarder kroner til sin veldedige stiftelse.Arkivfoto: SCANPIX/EPA
GIR RUNDHÅNDET: Bill og Melinda Gates har siden 1997 satt av nesten 200 milliarder kroner til sin veldedige stiftelse.Arkivfoto: SCANPIX/EPA Vis mer
GIR RUNDHÅNDET: Bill og Melinda Gates har siden 1997 satt av nesten 200 milliarder kroner til sin veldedige stiftelse.Arkivfoto: SCANPIX/EPA