SKADET: USAs forsvarsminister Robert Gates mener lekkasjen av klassifiserte dokumenter til WikiLeaks har skadet amerikanske interesser. Foto: Chip Somodevilla/AFPScanpix
SKADET: USAs forsvarsminister Robert Gates mener lekkasjen av klassifiserte dokumenter til WikiLeaks har skadet amerikanske interesser. Foto: Chip Somodevilla/AFPScanpixVis mer

Gates mener WikiLeaks-lekkasjer er farlige

- Innebærer risiko for amerikanske soldater og for USAs forbindelser i regionen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| USAs forsvarsminister Robert Gates sier at WikiLeaks offentliggjøring av klassifiserte dokumenter innebærer en farlig risiko for amerikanske soldater og for USAs forbindelser i regionen.

Gates gjorde det torsdag klart at Pentagon med stor iherdighet vil etterforske saken og trekke de ansvarlige for retten. Han sa også at FBI vil bli bedt om hjelp.

Lekkasjen av 92.000 dokumenter avdekket ingen overraskelser og skaper ikke problemer for USAs strategi i Afghanistan-krigen, sa Gates og generalstabssjef general Mike Mullen på en pressekonferanse.

Men lekkasjen kan likevel sette amerikanske og afghanske liv i fare og skade USAs forbindelser og renommé i regionen, ifølge Gates.

General Mullen hadde spesielt harde ord for WikiLeaks grunnlegger Julian Assange, som sier hans mål er å avdekke sannheten.

- Han kan si hva han vil om det gode for samfunnet han og hans kilde tror de står for, men sannheten er at de allerede kan ha på sine hender blodet til en ung soldat eller en afghansk familie, sa han.

(NTB)

BLOD PÅ HENDENE: Julian Assange i WikiLeaks kan ha på sine hender , sier general General Mullen i Pentagon. Foto: Leon Neal/AFP/Scanpix
BLOD PÅ HENDENE: Julian Assange i WikiLeaks kan ha på sine hender , sier general General Mullen i Pentagon. Foto: Leon Neal/AFP/Scanpix Vis mer