Gates slipper bare inn nerdene

Microsoft-guru Bill Gates slipper ikke hvem som helst innpå seg. Under sjefens nært forestående foredrag i Danmark må potensielle deltakere gjennom nerde-testen. Gates vil ikke slippe inn data-analfabeter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bill Gates er ikke bare USA's rikeste mann, for mange er han også selve inkarnasjonen av en nerd. Tykke brilleglass, litt leie klær, og én stor lidenskap her i livet: Data. Kanskje ikke så rart at han også helst vil omgås nerder. Når dataguruen skal holde foredrag i Danmark om en knapp måned er det stor rift om plassene. Microsoft har derfor arrangert en nerdetest for å sørge for at deltakerne er ordentlige nerder, ikke vanlige data-analfabeter, skriver digi.no.

Test deg selv

For å slippe gjennom nåløyet må du ha minst tre riktige svar på fem av Microsofts IT-spørsmål. Nerde-testen finner du på Microsofts hjemmesider, mer tilbakelente kan lese svarene her.

Danse Computerworld har nemlig gått gjennom testen, hvor særlig det tredje spørsmålet skapte hodebry for redaksjonen.

  • Spørsmål 1: Hvem har utviklet C++? Svar: Bjarne Stroustrup
  • Spørsmål 2: Hva er lik en megabyte? Svar: 1024 kilobytes
  • Spørsmål 3: I relasjonelle databaser brukes to diagrammeringsmetoder: E-R og Bachmann-diagram. Hva er den vesentligste forskjell på de to? Svar: Et Bachmann-diagram kan også brukes til å diagrammere O.O systemer.
  • Hva står HTML for? Svar: Hyper Text Markup Language.
  • Hva står UML for? Svar: Unified Modelling Language.