Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gateslag i Stockholm

Nynazister og antifascister utkjempet lørdag et flere timer langt gateslag i Stockholm. En demonstrant fikk en flaske i hodet og måtte sendes til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen var rundt 75 høyreekstremister og 60 venstreorienterte motdemonstranter innblandet i opptøyene på Södermalm. Nynazistene ville demonstrere mot en moské nær Medborgarplatsen i bydelen sentralt i den svenske hovedstaden.

Men da de første snauskallene dukket opp på Medborgarplatsen lørdag formiddag, sto en gruppe antifascister - mange av dem maskerte - klare til å ta imot dem. Det brøt ut slagsmål, men politiet grep inn og skysset en stor gruppe nynazister ut av sentrum.

Ut på ettermiddagen samlet imidlertid nynazistene seg nok en gang på Medborgarplatsen, og det brøt ut et nytt, vilt slagsmål. Politiet forteller at bortsett fra den 16 år gamle gutten som ble truffet i hodet av en flaske, kom ingen til skade, og de materielle skadene etter opptøyene var små.

Polititalsmenn er imidlertid harme over at de ikke fikk kjøre bråkmakerne mer enn fem kilometer fra stedet der de er blitt anholdt. Tidligere er slike folk blitt sendt langt ut på landet, men det svenske justisombudet har kritisert denne metoden til å få slutt på bråk.

(NTB)

BRAKET SAMMEN: Nynazister og antirasister gikk løs på hverandre i Stockholm lørdag.