Gateslag

PRAHA (Dagbladet): Blodet fløt fra ansiktene til skadde demonstranter og politifolk etter et to timer langt gateslag rundt rådhuset i Beograd i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Stemningen er uhyggelig, sier en representant for opposisjonen til Dagbladet.

Han var øyenvitne til at demonstranter ble slått ned for fote av køllesvingende politimenn, men så også at elementer blant demonstrantene bombarderte politiet med stein og brannbomber.

- Ta ditt eget liv, Slobo, og redd Serbia! ropte demonstrantene.

- Overalt var det knust glass og stein. Tåregassen drev. Jeg så mange skadde, sier Dagbladets kilde.

Tåregass

Politiet fulgte en nøye opptrukket plan da de slo til mot de 10000 demonstrantene som hadde samlet seg rundt rådhuset for å protestere mot stengningen av fjernsynssenderen Studio B og flere uavhengige radiostasjoner. Politibilene raste rett inn i menneskemengden, som ble drevet bakover - rett inn i kolonnene med politimenn som ventet med køller og tåregass.

Panikk

Mange demonstranter ble banket opp til blods da de i panikk forsøkte å søke tilflukt inne i rådhuset, der flere opposisjonsledere oppholdt seg. Vuk Draskovic manglet. Han har søkt tilflukt i Montenegro.

I den sørserbiske byen Nis ble 14 bystyremedlemmer fra president Slobodan Milosevic' sosialistparti slått ned med køller da de kom ut fra et møte i byens rådhus. To av politikerne er innlagt på sykehus. Angriperne forsvant.

PANIKK: Det hersket kaos og panikk i Beograds gater da demonstranter og politifolk braket sammen i går.