- Gaustatoppen er hellig

SKIEN (Dagbladet): Turistforeningen himself, krigshelten og fjellkongen Claus Helberg (81), advarer Hallvard Flatland og Arthur Buchardt mot å røre Gaustatoppen - Norges hellige fjell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helberg, som hele sitt voksne liv har hatt sitt daglige virke i Den Norske Turistforening, hilser Flatland/Buchardt-utbyggingen i Gaustaområdet velkommen. Med ett ufravikelig forbehold: At de to investorene holder seg unna selve Gaustatoppen, 1884 meter over havet.

Det var torsdag at multikjendis Hallvard Flatland og hotellgründer Arthur Buchardt la fram planen som skal skape Norges største turistutbygging med totalt ca 6000 senger i løpet av en tiårsperiode.

Grunneierne, som gjennom en tiårig avtale av ukjent beløp har gitt tokløveret råderett over 10000 dekar, har også overlatt til gründerne en del av området i tregrensa under selve Gaustatoppen.

Herfra er det man tenker seg at gondolanlegg, eventuelt heisanlegg, skal frakte tusener av turister mot toppen og en mulig åpning av Forsvarets tunnelheis inne i selve fjellet for publikum.

- De må gjerne kjøre på ski fra Gaustatoppen og ned. Ja, det synes jeg så absolutt man burde gjøre så ofte som overhodet mulig. Men hvordan skal man komme seg opp? I min tid gikk vi, sier Helberg til Dagbladet.