Gaute (43) forsvant før FFK-kamp

Dro for å se Start spille i Fredrikstad. Forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kristiansanderen Gaute Lyngstad reiste til Fredrikstad på helgetur sammen med tre kamerater for å se søndagens fotballkamp mellom Start og FFK.

Etter en tur på byen fredag kveld har ingen sett eller hørt fra 43-åringen.

- Vi har ingen spor av ham etter at han ble ble observert på utestedet Din Bar natt til lørdag, sier politioverbetjent Geir Kristiansen ved Fredrikstad politistasjon til Dagbladet.no.

Sist sett på utested

Klokka var omtrent 00.30 Gaute Lyngstads kamerater dro fra Din Bar og til stedet der de skulle overnatte. 43-åringen bestemte seg for å bli igjen på utestedet, og ble sist sett ved samme bord som to kvinner i tjueåra.

- Vi har snakket med en kvinne som vi er rimelig sikre på er den ene av disse to. Hun har forklart at en mann som passer til beskrivelsen satt igjen på utestedet da hun og venninnen forlot stedet, sier Kristiansen.

Lyngstad ble meldt savnet av kameratene sine søndag kveld.

Mobiltelefon ikke brukt

Politiet har i flere dager oppsøkt barer og restauranter i Fredrikstad sentrum i håp om at ansatte eller gjester har sett den savnede 43-åringen.

- Vi har ikke fått inn flere tips eller observasjoner. Problemet er kanskje at det var så mange ute denne kvelden, sier Geir Kristiansen til Dagbladet.no.

Politiet har også undersøkt Lyngstads mobiltelefon og bankkonti, men der har det ikke vært noen bevegelser siden han forsvant.

Politiet har ingen holdepunkter for å tro at det har skjedd noe kriminelt med 43-åringen. De frykter at han kan ha falt i elva, og dykkere har søkt i området rundt utestedet der han sist ble sett. 

• Opplysninger i saken? Kontakt politiet i Fredrikstad: 69 30 25 00

SAVNET: Gaute Lyngstad (43) fra Kristiansand. Foto: PRIVAT/POLITIET