Gavebordet robbet under bryllupstale. - Lavmål, sier lensmannen

Ubudne gjester i bryllupet til Lene (24) og Terje (26).

NYGIFT:  Lene Marie Lågeide og Terje Djuvik etter vielsen - på vei til gavebordet og bryllupsfesten. Foto: Privat
NYGIFT: Lene Marie Lågeide og Terje Djuvik etter vielsen - på vei til gavebordet og bryllupsfesten. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Takk-for-maten-talen var i gang for kjøkkenpersonalet, de 80 bryllupsgjestene og brudeparet da to høyst ubudne gjester forsynte seg av gavebordet på grendehuset på Bryggja i Vågsøy kommune i Sogn og Fjordane sist helg.

En av gjestene som var på do under talen, hørte at to menn diskuterte hva de skulle ta med seg. Han fersket dem, men de to løp likevel av gårde med et kraftig innhogg i de drøyt hundre gavene til nygifte Lene Marie Lågeide (24) og Terje Djuvik (26).

Klokka var litt over 21 da gavetyvene og to eller tre mann til forsvant i sølvgrå Audi stasjonsvogn, A4 eller A7.

- Lavmål. Dette er fryktelig dårlig gjort, sier lensmann Tormod Hvattum i Vågsøy til Dagbladet.

Han og kolleger tar imot tips på telefon 02800 fra alle han uoppfordret kaller «Norges beste detektiver, nemlig publikum».

Lokal dialekt - De to mennene som stakk med gavene, snakket Nordfjord-dialekt eller dialekt fra området, sier lensmannen.

TOMME GAVEESKER:  I disse eskene lå et Hardanger-bestikk. Foto: Privat
TOMME GAVEESKER: I disse eskene lå et Hardanger-bestikk. Foto: Privat Vis mer

Det var Fjordenes Tidende som først omtalte saken, som har opprørt og forarget publikum langt utover bryllupsfesten ved Toralv Maurstads andre hjem.

- Det er så utrolig frekt. Det er vår dag og noe vi har planlagt i over ett år, så kommer de og tar glansen og oppmerksomheten vekk fra vår dag. Det er det som svir mest, sier bruden Lene Marie Lågeide lokalavisa.

Den nygifte læreren og hennes dataingeniør-mann dro på bryllupsreise til Tyrkia i dag.

- De har godt av å komme seg litt unna nå etter en helg ladet av følelser i begge retninger, sier brudens far Magne Lågeide til Dagbladet.

Han tar seg av det praktiske med registeringeren av hva som er stjålet.

Beholdt bestemors gave - Det var gjester fra inn- og utland, og brudeparet hadde bare såvidt rukket å se over gavebordet for det ble robbet, kanskje for halvparten. Vi holder på å kontakte alle gjestene om hva de har gitt, sier Magne Lågeide til Dagbladet tirsdag ettermiddag.

Et Hardanger-bestikk er blant gavegjenstandene bryllupstyvene fikk med seg. Og en av gjestene oppdaget raskt at en Iphone var stjålet fra garderoben.

- Datteren min er spesielt glad for at den personlige gaven fra bestemor ikke er stjålet. Det er en duk i Hardangersøm, som hun har brukt flere måneder på å brodere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer