Gavedryss fra sosialkontoret

SKIEN: Skien kommune deler ut julepakker til 600 barn i Skien. Nå får de en snau tusenlapp hver til julepresanger, mat og klær. Jula skal bli en høytid også for sosialklientene og deres barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens mange sosialklienter møter jula med tom lommebok, har Skien kommune bestemt seg for å gi litt ekstra. I rekordfart fikk sosialkontoret en halv million kroner for å dele ut videre til barna.

- Vi kjenner barnas tøffe hverdag. Nå får de i alle fall en mulighet til å delta i julefeiringen, om ikke helt på lik linje med andre, sier sosialleder i Skien, Karin Gustavsen Tvetene, til Dagbladet.

Sprengt budsjett

Selv med et sprengt sosialbudsjett har politikerne gitt klarsignal for å la barn i en vanskelig situasjon få omkring tusen kroner til jul.

- Julehøytida bør være spesiell for alle. Det er urimelig at barna i familier som er avhengige av offentlig støtte ikke skal få noe ekstra slik vi andre får i jula, sier ordfører i Skien, Kari Lise Holmberg, til Telemarksavisa.

Satser på barna

Sosialvesenet i Skien, som andre steder, slåss mot slunkne kommunekasser. Men ekstrapengene til jul fikk ordføreren og gruppelederen for de borgerlige partiene, Nils Olav Skilbred (Frp), ordnet i rekordfart.

Sosialleder Karin Gustavsen Tvetene ba ledelsen i Skien kommune om å være skikkelige førjulsnisser. Og fikk ja.

Hun mener at det å satse på barna er svært fornuftig sosialpolitikk på både kort og lang sikt.

- Vi har bevisst valgt å rette fokus mot barnefamilier. Det gjelder på alle områder, sier Gustavsen Tvetene.

Julegaven på en halv million er et lite skritt på veien. Målgruppa er barn i familier som har fått sosialstøtte i mer enn tre måneder.

<B>PAKKER:</B>-Vi gjør det vi kan for å hjelpe barna i familier som har det vanskelig før jul, sier kapteinene Jorunn Aarsrud og Jorunn Mikalsen i Frelsesarmeen.