Gaver for vågale bilder

Foreldre uvitende om praksis som griper om seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske avisa The Observer avslørte tenåringsjentenes flørt med godt voksne menn som ønsker seg bilder av unge jenter på nettet. De fant jenter som la ut bilder av seg selv sammen med en ønskeliste over ting de hadde lyst på. Jentene var som oftest fra 13 til 17 år gamle, og de la ut bildene av seg selv på sine egne hjemmesider.

14 år gamle Kerry hadde nylig fått undertøy til en verdi av 800 kroner. Det var kjøpt på en Internett-butikk av en mann hun aldri hadde møtt. Hun mottok også en sjekk på 500 kroner for å posere foran sitt webcamera.

I løpet av ti måneder har 14-åringen fått så mye oppmerksomhet, at hun vurderer å lage egne medlemssider og øke inntektene.

Flere av jentene på nettet lover flere og mer avslørende bilder av seg selv dersom de får gaver.

15 år gamle Astrid fra Sverige har lagt ut bilder av seg selv, på et av dem ligger hun på senga. Hennes foreldre vet ingen ting om bildene.

- Det er bara en kul greie, sier hun til Aftonbladet.

På en svensk portal lå det 15 000 bilder. Ingen kontrollerte hvor gamle jentene var. Da Aftonbladet kontaktet eieren av portalen, ble den lagt ned.

Ifølge The Observer har antall jenter som vil bytte bilder mot penger og gaver eksplodert de siste månedene. Selv om jentene ikke oppgir sine egentlige navn og adresser, er databaser over hvem som eier hjemmesidene offentlig tilgjengelig, og flere av jentene den britiske avisa snakker med forteller at de har vært kontaktet av menn som har klart å spore opp hvem de er.

Jentene forteller også at deres egne foreldre var helt uvitende om hva de holdt på med på nettet.

Nettstedet Felicite.com har begynt å slette ønskelistene til unge jenter som vil bytte gaver mot bilder.

- Det er skremmende. For 600 kroner kan de starte en pornoside og nå et verdensomspennende market med en gang, sier markedssjef Hans Xu i Felicite.com.