Gavetrøbbel for Märtha og Aris gjester

TRONDHEIM (Dagbladet): Märtha og Ari gir sine bryllupsgjester hodebry. Mens kronprinsparet ønsket seg penger til sitt humanitære fond, har ekteparet Behn ikke kommet med gaveønsker. Og hva skal man gi til noen som har absolutt alt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon og Mette-Marit fikk inn rundt seks millioner kroner til fondet de opprettet i forbindelse med bryllupet. Dagbladet får opplyst ved Slottet at Märtha og Ari ikke har gitt uttrykk for noen spesielle ønsker om gaver.

- Nei, gave har jeg ikke tenkt på, sier Rema-sjefen Odd Reitan, som er invitert i Regjeringens mottakelse dagen før selve bryllupet.

- De får vel så mye at de ikke vet hvilket loft de skal dra det opp på, så kanskje jeg skal frelse dem med ikke å gi noen gave i det hele tatt. Hvis jeg ikke finner noe med virkelig mening i. Da gjør jeg det, sier den trønderske mangemillionæren.

Han er ikke alene om å slite med å finne på noe å gi det velbeslåtte brudeparet. Flere av dem som ga gave til kronprinsparet, har dessuten bestemt seg for ikke å gi gave til Märtha og Ari.

- Nei, gu'! Det har jeg ikke tenkt på engang, sier fylkesordfører Evy-Ann Midttun i Finnmark.

- Jeg tror ikke det blir noen gave fra oss. Det blir noe annet når kronprinsen gifter seg, vet du. Vi ønsker dem lykke til. Det får være vår gave, sier Midttun.

Har det meste

Kommunene i Indre Namdal, som ga kronprinsparet en lakseweekend i Namsen i bryllupsgave, er også usikre på om de skal gi noen gave til ekteparet Behn.

- Saken står ikke på sakslista, men det er fritt fram å ta den opp. Skal vi gi en gave, bør det være en med gjensidig effekt. Disse menneskene har nok det meste, sier leder i Indre Namdal regionråd, Alfred Berget, til Trønder-Avisa.

Tromsø kommune er innstilt på å gi paret en bryllupsgave, ikke minst fordi Ari Behn har sine aner i byen. Der var hans bestefar, advokat Bjarne Bjørshol, en meget markant personlighet.

Men hva de skal gi, aner de ikke. Varaordfører Britt Illguth gikk nylig ut i avisa Tromsø og ba byens borgere om hjelp.

- Trømsøværingene har sikkert mange gode ideer til hva byen kan gi brudeparet. Vi er mottakelige for tips, sier hun.

Stortinget

Heller ikke Stortinget har greid å bestemme hva de skal gi i bryllupsgave ennå, men det forsikres overfor Dagbladet at det jobbes med saken.

- Vi holder på med å diskutere dette, men når vi blir endelig ferdig tør jeg ikke si. Det er blant annet noen av oss som skal tenke litt høyt sammen i dag, sa informasjonssjef Inger Lorange Figved til Dagbladet fredag.

Omtrent samme svar får vi både hos LO, NHO, Oslo kommune og vertsfylket Sør-Trøndelag.

- Vi skal gi en gave, men det er ikke tatt noen formell beslutning ennå. Det er ennå på diskusjonsnivå, sier Tove Indgjerd, som leder ordførerens representasjonsavdeling i Oslo.

- Vi har tenkt på det, men vi vil ikke si hva vi skal gi. Det blir ikke en voldsom gave, men vi ønsker jo å gi en oppmerksomhet, sier fylkesordfører Arnt Frøseth i Sør-Trøndelag.

Regjeringen Bondevik har funnet fram til en passende gave, men vil ikke si hva det er.

- Det offentliggjøres ikke før gaven overrekkes, opplyser informasjonssjef Øivind Østang ved Statsministerens kontor.

FÅR MYE: Prinsesse Märtha og Ari kommer til å få mange gaver til bryllupet 24. mai. Men mange vet ikke hva de skal gi til paret som ikke ønsker seg noe som helst.