Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gavin er helt skrudd

Gavin Rees ser ut som en helt vanlig 29-åring, men hodet hans består av 70 prosent metall. Etter en skiulykke holdes kraniet hans sammen av 131 skruer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Barna kaller meg «Blikkmannen», sier Gavin Rees til den britiske avisa Mail On Sunday.

Treskalle kan de i hvert fall ikke kalle ham. Den britiske barneskolelæreren har nemlig mer metall i hodet enn noen andre i Europa. Etter en skiulykke i de franske alpene, blir hodet hans holdt sammen av 21 metallplater og 131 skruer. Det betyr at 70 prosent av Gavins hode er fylt med titan.

Ironisk nok skjedde ulykken da Gavin skulle undersøke sikkerheten ved det franske skistedet Alpe d\'Huez for en mulig skoletur. Halvveis ned skibakken krasjet han og en kollega inn i hverandre i 80 kilometer i timen. Mens kollegaen unnslapp med to brukne ribbein, var Gavin kritisk skadd.

-  Jeg var i en grusom stand. Ansiktstrekkene mine var helt utradert, forteller han.

Utrolig nok var hjernen uskadd, men ansiktet og hodeskallen var så maltraktert at kirurgene måtte bruke et foto når de skulle rekonstruere utseendet hans. Da Gavin våknet fra narkosen 17 timer seinere, var ansiktet hans skrudd sammen igjen.

I dag arbeider han full tid på en barneskole i Wales.

-  Alle vet om ulykken min. De er fascinert av hvor mye metall læreren deres har i hodet.

HEAVY METALL: Røntgenfotografiet viser noen av de 21 titanplatene og 131 skruene kirurgene satte inn i Gavins hode.
I FIN FORM, MEN...: Gavin Rees kan ikke lenger spille fotball: Treffer ballen titanpannen hans, kan han miste bevisstheten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!