Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gavmilde bergensere

Sykehuset og universitetet har fått milliongaver

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere denne uka troppet en eldre kvinne opp på Haukeland for å gi sykehuset en gave. Hun hadde først ringt informasjonsavdelingen og sagt at hun hadde vært en tur i banken og skrevet ut noen sjekker.

Så henvendte hun seg i resepsjonen på sykehuset og lurte på hvem hun kunne gi sjekkene til. én million kroner hver.

- Vi ante ikke hvor stort beløp det dreide seg om, men hun ble invitert til direktørens kontor. Der tok hun frem to sjekker, hver av dem på én million kroner, sier informasjonsdirektør Mona Høgli til Bergens Tidende.

Den ene sjekken skal gå til Barneklinikken, mens den andre får Hjerteavdelingen. Pengene skal gå til helt spesielle ting. De skal ikke brukes på oppgaver som det offentlige har ansvaret for.

- Hun og mannen har vært et arbeidsomt ektepar. Hun valgte å bruke de oppsparte midlene på denne måten. Det er mildt sagt gledelig, sier Høgli til avisen.

250 millioner

En annen som har donert penger i førjulstiden er forretningsmannen Trond Mohn.

Universitetet i Bergen fikk i går 250 millioner kroner av den gavmilde skipspumpeprodusenten. Pengene skal brukes til å opprette en ny forskningsstiftelse i Bergen, skriver Dagens Næringsliv.

Mohn er kjent for å gi mye, spesielt til idrett. Men i år har han også donert mye penger til forskning. Før gårsdagens utdeling, har han donert 135 millioner kroner til andre forskningsformål.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media