Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gavmilde Görans gest til den fattige pensjonisten rører

- Jeg fikk en brutal innsikt i hvordan det er å være fattig pensjonist.

- BRUTALT: «Der og da fikk jeg en brutal innsikt i hvordan det var å være fattig pensjonist i dagens «rike» Sverige», skriver Dandelo i Facebook-posten. Foto: SPI Velfärden
- BRUTALT: «Der og da fikk jeg en brutal innsikt i hvordan det var å være fattig pensjonist i dagens «rike» Sverige», skriver Dandelo i Facebook-posten. Foto: SPI Velfärden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en vanlig fredag. Göran skulle bare handle det siste i butikken, før han skulle hjem til kona. Foran ham i butikken sto en eldre dame med varene i rullatoren. Da kvinnen bak kassa sa hvor mye varene ville koste, svarte hun «Nei, det blir for mye»

«Der og da fikk jeg en brutal innsikt i hvordan det var å være fattig pensjonist i dagens «rike» Sverige, skriver Göran Dandelo, partileder i SPI Välfärden, et parti som jobber for eldres rettigheter.

Saken ble først omtalt av Expressen.

Betalte varene Etter hvert som den eldre kvinnen tok ut en falukorv og en pakke egg, begynte det å krype i ham, skriver han. Han bestemte seg for å betale varene.

«Ikke én gang ba hun om å få noe uten å betale. Hun bare sank sammen og lette i lommeboka. Da klarte jeg ikke mer, og ba kvinnen bak kassen slå inn eggene og falukorven for seg. Tok summen på mitt Ica-kort, og ga den gamle damen varene, som kostet 53 kroner og åtti øre. Hu så på meg med tårer i øynene og lot et nesten lydløst "takk" komme over leppene.»

Han betalte sine egne varer, langt dyrere, påpeker han, og løp etter kvinnen, nå med tårer i øynene.

- Vi glemmer de gamle Etterpå tok de en kaffe. Kvinnen fortalte at hun hadde jobbet som hjelpepleier i 45 år. Mannen var død. Før han døde, hadde de to pensjoner og hans tjenestepensjon, men nå var inntekten minimal.

- Jeg forstår at vi må hjelpe mennesker i nød. Men det føles som vi glemmer bort de gamle i samfunnet vårt. De som er oppfostret til å aldri be om noe, sier Göran Dandelo til Expressen.

Han satte seg ned og skrev ned historien på Facebook. I skrivende stund er den delt av 60 000, og omtalt av den svenske avisa Expressen. Nå hylles også Dandelo for innlegget.


Satsen for minstepensjon for enslige i Norge, er for øvrig 175 739 kroner, ifølge Nav.  Det er rett under 15 000 før skatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling