Gavmilde Görans gest til den fattige pensjonisten rører

- Jeg fikk en brutal innsikt i hvordan det er å være fattig pensjonist.

- BRUTALT: «Der og da fikk jeg en brutal innsikt i hvordan det var å være fattig pensjonist i dagens «rike» Sverige», skriver Dandelo i Facebook-posten. Foto: SPI Velfärden
- BRUTALT: «Der og da fikk jeg en brutal innsikt i hvordan det var å være fattig pensjonist i dagens «rike» Sverige», skriver Dandelo i Facebook-posten. Foto: SPI Velfärden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var en vanlig fredag. Göran skulle bare handle det siste i butikken, før han skulle hjem til kona. Foran ham i butikken sto en eldre dame med varene i rullatoren. Da kvinnen bak kassa sa hvor mye varene ville koste, svarte hun «Nei, det blir for mye»

«Der og da fikk jeg en brutal innsikt i hvordan det var å være fattig pensjonist i dagens «rike» Sverige, skriver Göran Dandelo, partileder i SPI Välfärden, et parti som jobber for eldres rettigheter.

Saken ble først omtalt av Expressen.

Betalte varene Etter hvert som den eldre kvinnen tok ut en falukorv og en pakke egg, begynte det å krype i ham, skriver han. Han bestemte seg for å betale varene.

«Ikke én gang ba hun om å få noe uten å betale. Hun bare sank sammen og lette i lommeboka. Da klarte jeg ikke mer, og ba kvinnen bak kassen slå inn eggene og falukorven for seg. Tok summen på mitt Ica-kort, og ga den gamle damen varene, som kostet 53 kroner og åtti øre. Hu så på meg med tårer i øynene og lot et nesten lydløst "takk" komme over leppene.»

Han betalte sine egne varer, langt dyrere, påpeker han, og løp etter kvinnen, nå med tårer i øynene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer