«Gaza blir gravplass for israelske soldater»

Hamas med klar beskjed til Israel etter bakkeinvasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Gaza blir en gravplass for israelske soldater. Det sa Hamas under en tv-sendt tale i kveld, etter at bakkeinvasjonen startet, melder Haaretz.- Dere vil ikke leve i fred før palestinerne lever i fred, sa Hamas' talsmann Ismail Radwan.

- Møter helveteIsrael ble advart om at de vil møte et helvete når de nå har gått inn i Gaza.«Gaza vil ikke bli belagt med blomster for dere, men med ild og helvete», var en annen beskjed. Hamas sier at da Israel sendte bakkesoldater inn i Gaza gikk de i fella som «våre soldater har forberedt for deres soldater og tanks».

Hamas har lenge forberedt seg på kveldens bakkeinvasjon, blant annet ved å grave tuneller.

Israels forsvarsminister Ehud Barak sa tidligere i kveld at bakkeoperasjonen kan bli langvarig og og alt annet enn enkel, skriver AP.Forsvarsministeren innkalte til pressekonferanse kort tid etter at israelske bakkestyrker tok seg inn på Gazastripen. — Vi er ikke sultne på krig, men vi kan ikke svikte våre medborgere som er utsatt for vedvarende angrep fra Hamas, sa Barak, som varslet om at operasjonen blir «verken enkel eller kortvarig», skriver NTB.Tidligere i dag ga USAs president George Bush israelerne klarsignal til å invadere Gaza på bakkenivå.- SelvforsvarI kveld sier EUs presidentskap at angrepet er rent selvforsvar fra Israels side, ifølge Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer