- Gaza er en tikkende bombe

Gazas barn er innestengt, har opplevd tre kriger på seks år og sliter i hverdagen. - Om ikke noe blir gjort, vil Gaza eksplodere, ifølge Mkhaimar Abusada.

SOMMERFERIE:  I Gaza er over halvparten av den nær to millioner store befolkningen barn under 18 år. De har nå begynt sommerferien sin, men siden Gaza er fullstendig avsondret fra verden, blir barna der de er. Gazas mange ruiner er blant barnas favoritt-lekeplasser. Alle foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SOMMERFERIE: I Gaza er over halvparten av den nær to millioner store befolkningen barn under 18 år. De har nå begynt sommerferien sin, men siden Gaza er fullstendig avsondret fra verden, blir barna der de er. Gazas mange ruiner er blant barnas favoritt-lekeplasser. Alle foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAZA (Dagbladet): Hvis verden vil unngå at den overbefolkede Gaza-stripa skal bli en kruttønne av ekstremisme, må de gjøre noe for å bedre situasjonen for de nær to millioner innestengte innbyggerne. Det er beskjeden fra Mkhaimar Abusada, førsteamanuensis i statsvitenskap ved Al-Azhar-universitetet i Gaza.

- For hver nye krig i Gaza, øker hatet mot Israel. Spesielt blant barn og unge. En god del av oss voksne har jobbet i Israel eller hatt israelere som venner, og vi skjønner at vi alle er mennesker. Men i dag er palestinere og israelere fullstendig adskilt fra hverandre, sier han, og fortsetter:

- Monstre - Når folk bli fullstendig isolert fra omverdenen, blir de monstre. Det eneste bildet som mange palestinske barn har av israelere er bomber, settlere og soldater. Om ikke noe blir gjort, vil Gaza eksplodere. Den er en tikkende bombe, sier Abusada.

Det er sommerferie i Gaza nå. Men siden Gaza-stripa er isolert, er det ingen som kan dra på sommerferie. I stedet melder mange av barna seg på sommerleir. Tidligere var det FN-organisasjonen UNWRA som arrangerte disse, der Gazas barn fikk spille fotball, lære og svømme og andre aktiviteter. Men UNWRA får inn for lite penger fra verdenssamfunnet, og har derfor blitt tvunget til å stenge sommertilbudet. Nå arrangeres sommerleirene i regi av Hamas og Qassam-brigadene, Hamas væpnede fløy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer