Gaza-forhandlingene fortsetter mot tidsfristen

Israel og Palestinas delegasjoner sitter i hvert sitt rom når de forhandler i Kairo. Forhandlingenes tredje dag vil trolig vare til våpenhvilen går ut klokken 23 onsdag.

VÅPENHVILEN GÅR UT I DAG: En palestinsk gutt leter etter familiens eiendeler etter et israelsk luftangrep. Bildet er tatt tidligere denne måneden.  Foto: Hatem Ali / AP / NTB Scanpix
VÅPENHVILEN GÅR UT I DAG: En palestinsk gutt leter etter familiens eiendeler etter et israelsk luftangrep. Bildet er tatt tidligere denne måneden. Foto: Hatem Ali / AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Vi har kommet videre, men ikke langt nok for å skrive under på en avtale. Forhandlingene fortsetter i morgen, sa et medlem av den palestinske delegasjonen tirsdag kveld.

Delegasjonene sitter ikke sammen i rundt et forhandlingsbord, men i hvert sitt rom. Egyptiske forhandlere går fra rom til rom med forslag og motforslag i forhandlingene, sier en kilde til AFP. Tirsdag varte forhandlingene i ti timer.

Forslagene de skal ta stilling til er enten en ny 72 timer lang våpenhvile, eller en permanent våpenhvile.

De palestinske fraksjonene krever blant annet at Israel hever blokaden av Gazastripen, som ble innført i 2006. Israel sier det er uaktuelt, så lenge Hamas og andre grupper har våpen.

- Det er fortsatt stor avstand mellom partene, bekrefter et medlem av den israelske delegasjonen.

Både Israel og Hamas sier de vil fortsette kampene dersom partene ikke blir enig om en ny avtale onsdag. Med unntak av to våpenhviler, har det vært krig på Gazastripen siden Israel innledet en militæroffensiv mot enklaven for over en måned siden.

(NTB)