Gaza-krigen går muligens mot slutten

Israel kunngjør at krigen snart kan være inne i sin siste fase.

SPRENGER BOLIGER: Israelske ingeniørsoldater pulveriserer et palestinsk hjem i en kontrollert eksplosjon i morgentimene i dag. Israelerne har benyttet anledningen til å rive og sprenge en rekke boliger og bygninger som ligger langs grensa til Israel. Foto: EPA/KOBI GIDEON/SCANPIX
SPRENGER BOLIGER: Israelske ingeniørsoldater pulveriserer et palestinsk hjem i en kontrollert eksplosjon i morgentimene i dag. Israelerne har benyttet anledningen til å rive og sprenge en rekke boliger og bygninger som ligger langs grensa til Israel. Foto: EPA/KOBI GIDEON/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel kunngjorde fredag at krigen på Gazastripen snart kan være inne i sin siste fase.

Etter tre uker med kontinuerlig bombing og en to uker lang bakkeoffensiv håper den israelske regjeringen at operasjonen snart kan være over.

Fredag eller lørdag møtes regjeringens sikkerhetskomité, og da vil det bli tatt en avgjørelse, opplyser Mark Regev, talsmann for statsminister Ehud Olmert.

To sentrale israelske diplomater reiste fredag til Egypt og USA i det som ser ut til å være siste innspurt for å få til en våpenhvile med Hamas på Gazastripen.


Israel avviser noen av betingelsene Hamas har satt for en våpenhvile på Gazastripen.

Blant betingelsene Israel ikke vil godta, er hvor lenge våpenhvilen skal vare og hvem som skal håndtere grenseovergangene, sa israelske og vestlige kilder i dag.

Den israelske diplomaten Amos Gilad fløy fredag til Kairo for å presentere Israels innvendinger for egyptiske meglere.

Palestinske Hamas og Israel forhandler ikke direkte med hverandre.