Gaza-maraton avlyst etter startnekt for kvinner

Beskjeden kom en knapp måned før løpet.

FORBILDE: Den palestinske løperen Nader el Masri har hjulpet til med å trene løpere til årets løp. Han vant for øvrig i fjor med tiden 2.42.47. Foto: REUTERS/IBEAHEEM ABU MUSTAFA
FORBILDE: Den palestinske løperen Nader el Masri har hjulpet til med å trene løpere til årets løp. Han vant for øvrig i fjor med tiden 2.42.47. Foto: REUTERS/IBEAHEEM ABU MUSTAFA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 10. april i år skulle være tredje gang Gaza-maraton gikk av stabelen, men slik blir det tilsynelatende ikke. Det melder New York Times.

Det er «United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East», eller UNRWA som står som arrangør av løpet. Formålet med løpet - bortsett fra det opplagte konkurranseaspektet - er å samle inn penger til et av organisasjonens programmer som kommer 250 000 barn i området til gode.

Kvinner fikk startnekt Stridens kjerne er at kvinner nå blir nektet å delta i løpet. Av de 2500 som er påmeldt er 370 kvinner.

« UNRWA beklager å måtte meddele at det avlyser det tredje Gaza-maratonet, som skulle holdes 10. april. Dette skyldes avgjørelsen til myndighetene i Gaza om å nekte kvinner å delta», står det på UNRWA sine sider.

I en tekstmelding til New York Times skriver talsmann for Hamas, Taher al-Nounou;

«Maratonet måtte respektere noen begrensninger som relaterer seg til det palestinske folkets tradisjoner og skikker».

Det er langt fra alles om var enige i den fortolkningen. Blant annet en av kvinnene som skulle delta i løpet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer