Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gaza under angrep igjen

To israelske apache-helikoptre angrep i dag tidlig palestinske mål sør i Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helikoptrene skjøt raketter mot en av de palestinske sikkerhetsstyrkenes forlegninger i Gaza by sør i Gazastripen, fortalte øyenvitner.

Ifølge palestinske tjenestemenn ble det avfyrt minst åtte raketter mot bygningene, som blant annet huser den palestinske etterretningstjenesten. Yasser Arafats livvakt, Styrke 17, holder til i det samme bygningskomplekset.

Palestinerne skal ha fått forhåndsvarsel om angrepet og tømt bygningene, og det ble ikke umiddelbart meldt om drepte eller skadde i aksjonen. Israelske militærtalsmenn ville ikke kommentere meldingene fra Gaza by.

Palestinere drept

Israelske soldater drepte fredag kveld to væpnede palestinere ved landsbyen Adik på Vestbredden. De to ble drept i en skuddveksling på en råd i området der israelske avdelinger flere ganger er kommet under beskytning, opplyste en militær talsmann i Jerusalem.

Denne skyteepisoden og det israelske helikopterangrepet noen timer senere skjedde etter at USAs fredsutsending Antony Zinni hadde holdt et tre timer langt møte med israelske sikkerhetsfolk. Israelerne avviste et palestinsk krav om at de må lempe på presset mot de selvstyrte områdene.

- Det var et vanskelig møte, men vi holdt fast på våre påstander om at palestinerne bare arresterer annen- og tredjerangs terrorister, mens de verste voldsmennene får gå fri, sa en israelsk tjenestemann til nyhetsbyrået Reuters. Israelerne har krevd at Arafat må gjøre langt mer enn han til nå har gjort for å stanse terroren og pågripe de skyldige.

Hamas benekter

Den væpnede fløyen av islamistbevegelsen Hamas benektet fredag at den har truet med å angripe Arafats folk hvis noe skjer med bevegelsens grunnlegger, sjeik Ahmed Yassin. Arafats palestinske politi forsøkte onsdag kveld å sette Yassin i husarrest.

Men politifolkene ble drevet tilbake av rundt 2.000 rasende Hamas-tilhengere. Israel beskylder Arafat for ikke å gjøre nok for å pågripe palestinske ekstremister, mens ekstremistene anklager ham for å løpe Israels ærend.

Arafat forsikret i et intervju med israelsk fjernsyn fredag kveld at han har full kontroll over de selvstyrte områdene på Vestbredden og i Gaza. Han ga USA, som forsyner Israel med penger og våpen, mye av skylden for den blodige konflikten i Midtøsten.

(NTB)

Hele Norges coronakart