MÅL:  Hamas-leder Ismail Haniyeh ble forsøkt bombet i natt, ifølge avisa Haaretz. Dette er det siste i en rekke forsøk på å ramme den mektige lederen. Foto: MOHAMMED SALEM/REUTERS.
MÅL: Hamas-leder Ismail Haniyeh ble forsøkt bombet i natt, ifølge avisa Haaretz. Dette er det siste i en rekke forsøk på å ramme den mektige lederen. Foto: MOHAMMED SALEM/REUTERS.Vis mer

Gazas eneste kraftverk ute av drift - forsøkte å ramme mektig Hamas-leder

Nye blodige angrep i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Israelske tanksgranater har truffet kraftverket på Gaza, dermed er Gazas eneste kraftverk ute av drift, melder nyhetsbyrået AP.

Før denne eksplosjonen hadde befolkningen på Gaza tilgang til tre timer strøm om dagen, dette vil redusere tilgangen ytterligere, skriver AP.

Ifølge en talsperson angrep det israelske forsvaret rundt 70 mål, og nyhetsbyrået Reuters melder om 30 drepte palestinere, skriver NTB.

Avisa Haaretz melder at Hamas' politiske leder på Gazastipen Ismael Yanieh, var et av målene under nattens angrep.

Varsler Tusenvis av palestinere i utkanten av Gaza by fikk i går sms og telefonoppringninger fra den israelske hæren der de ble bedt om å flykte fra hjemmene sine umiddelbart, melder NTB.

Ifølge det israelske forsvaret ble det skutt flere raketter fra Gazastripen.

Israelerne meldte ikke om noen drepte eller sårede gjennom natten, men i går kveld skal fem israelske soldater ha blitt drept da væpnede palestinere forsøkte ta seg inn i Israel gjennom en tunnel.

En av palestinerne ble også drept i trefningene som fant sted ved Nahal Oz, nær grensen til Gazastripen, skriver NTB.

Langvarig Benjamin Netanyahu, Israels statsminister, varsler at offensiven mot Gazastripen vil vedvare.

- Vi må være forberedt på en langvarig kamp. Israelske borgere kan ikke leve med trusselen fra raketter og fra dødstunneler, sa Netanyahu i en radiotale mandag, ifølge NTB.

Rundt 1 100 palestinere er drept siden starten på den siste Gaza-konflikten i begynnelsen av juli. På israelsk side er 53 soldater og tre sivile blitt drept i krigshandlingene.

 ØDELAGT:  Slik ser kontorene til Hamas-leder Ismael Yanieh ut etter nattas angrep i Gaza, ifølge NTB. Foto: AP.
ØDELAGT: Slik ser kontorene til Hamas-leder Ismael Yanieh ut etter nattas angrep i Gaza, ifølge NTB. Foto: AP. Vis mer