Gazastripen ble rammet av nye bombeangrep i natt

Antall drepte skal være minst 420.

<strong>NYE ANGREP:</strong> Gazastripen ble rammet av nye bombeangrep natt til fredag. Antall drepte etter ei uke med stadige luftangrep skal være minst 420. Foto: REUTERS/Nikola Solic
NYE ANGREP: Gazastripen ble rammet av nye bombeangrep natt til fredag. Antall drepte etter ei uke med stadige luftangrep skal være minst 420. Foto: REUTERS/Nikola Solic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gazastripen ble rammet av nye bombeangrep natt til fredag. Antall drepte etter ei uke med stadige luftangrep skal være minst 420.

Utskytningsramper for raketter og våpenlagre var blant bombemålene tidlig fredag morgen, ifølge en talskvinne for den israelske hæren. Palestinske øyenvitner forteller at flere mennesker er blitt såret, men det er ikke kommet rapporter om drepte i disse angrepene.

Torsdag kveld ble en moské i flyktningleiren Jabaliya truffet. Den israelske hæren beskriver gudshuset som et våpenlager og et senter for terrorisme.

En av bønnelederne i moskeen var den høytstående Hamas-lederen Nizar Rayyan, som ble drept i et bombeangrep tidligere på dagen torsdag. Elleve andre personer skal ha mistet livet i dette angrepet, blant dem to av Rayyans fire koner og fire av hans tolv barn.

Rayyan er den viktigste Hamas-lederen som er drept av Israel siden Abdel Aziz al-Rantissi ble tatt av dage i 2004.

Palestinske redningstjenester opplyser at minst 420 er drept og over 2.100 såret på palestinsk side i løpet av de sju dagene den israelske militæraksjonen har pågått. I tillegg er fire drept og flere titall såret i palestinske rakettangrep mot den sørlige delen av Israel.


NTB


Bildet er fra der en av bombene traff i Gaza i går. Foto: REUTERS/Nikola Solic
Bildet er fra der en av bombene traff i Gaza i går. Foto: REUTERS/Nikola Solic Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer