HAR FLYKTET:  Laurent Gbagbo har kloret seg fast til presidentpalasset også etter at han tapte presidentvalget. I dag har han flyktet, ifølge Frankrikes ambassadør i det borgerkrigsherjede landet. Dette bildet er fra 11. januar i år - i presidentpalasset i Abidjan. FOTO: SIA KAMBOU, AFP/SCANPIX.
HAR FLYKTET: Laurent Gbagbo har kloret seg fast til presidentpalasset også etter at han tapte presidentvalget. I dag har han flyktet, ifølge Frankrikes ambassadør i det borgerkrigsherjede landet. Dette bildet er fra 11. januar i år - i presidentpalasset i Abidjan. FOTO: SIA KAMBOU, AFP/SCANPIX.Vis mer

Gbagbo har flyktet

Rømte fra boligen i Elfenbenskysten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elfenbenskystens leder Laurent Gbagbo, som nekter å gå av, har flyktet fra boligen sin, ifølge Frankrikes ambassadør.

Ambassadør Jean-Marc Simon sier til fransk radio at Gbagbo verken er i sin residens eller i presidentpalasset, og at det er ukjent hvor han befinner seg. Det franske magasinet Jeune Afrique meldte tidligere at styrker lojale overfor rivalen Alassane Ouattara tok kontroll over presidentbygningen og området rundt natt til fredag. De fant at bygningen var forlatt av Gbagbo, hans kone og deres rådgivere.

Kamper rundt palasset Men nyhetsbyrået Reuters melder at det fredag pågår kamper med tunge våpen i nærheten av presidentpalasset.

En kilde sier til byrået at det er sonen rundt presidentpalasset som angripes av Ouattaras styrker. Den afrikanske union AU oppfordret fredag Gbagbo på nytt til å gå av øyeblikkelig for å korte ned lidelsene til befolkningen i landet.

(NTB-DPA).

 JAKTER PRESIDENTPALASSET:  Styrker som støtter den sist valgte presidenten  Alassane Ouattara sirkler inn presidentpalasset i Elfenbenskystens hovedstad Abidjan i formiddag. FOTO: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK, AFP/SCANPIX.
JAKTER PRESIDENTPALASSET: Styrker som støtter den sist valgte presidenten Alassane Ouattara sirkler inn presidentpalasset i Elfenbenskystens hovedstad Abidjan i formiddag. FOTO: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK, AFP/SCANPIX. Vis mer