Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gbagbo i ferd med å overgi seg

Ber om beskyttelse fra FN, ifølge Reuters.

Foto: AFP / SCANPIX
Foto: AFP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elfenbenskysten president Laurent Gbagbo er i ferd med å overgi seg, melder Reuters. Nyhetsbyrået hevdet først at Gbagbo allerede hadde overgitt seg, men dette ser nå ut til å være uriktig.

Ifølge BBC News er Gbagbo ennå ikke i FNs varetekt.

Talsmannen for FN-styrken i Elfenbenskysten (UNOCI) bekrefter imidlertid at Gbagbo har gitt uttrykk for at han er villig til å trekke seg på visse betingelser, og at forhandlingene om disse betingelsene fortsatt pågår. — Jeg kan også bekrefte at Gbagbo har bedt FN om beskyttelse, sier talsmannen ifølge NTB.
Tidligere i dag søkte presidenten og hans nærmeste familie tilflukt i bunkeren under presidentresidensen i Abidjan.

Vil ha det skriftlig Utviklingen i kveld kommer i kjølvannet av nyheten om at Gbagbo-lojale styrker har lagt ned våpnene.

Tidligere i dag uttalte en nær rådgiver av Alassane Ouattara - regnet av det internasjonale samfunnet som den legitime vinneren av presidentvalget - at Gbagbo var i ferd med å gi opp kampen.

Ouattara har ifølge Frankrikes utenriksminister framsatt krav om at Gbagbo signerer et brev der anerkjenner motstanderen som president og går av.

Mange drepte Gbagbos styrker har de siste dagene vært under angrep av Outtara-styrker, FN-helikoptre og franske soldater.I dag var presidentpalasset i Elfenbenskysten største by, der Gbagbo skal ha forskanset seg, igjen under angrep.

Det ble også hørt skudd og eksplosjoner fra parlamentsbygningen og forretningsstrøket i Abidjan. Kampene skal være de hardeste siden Ouattaras styrker gikk inn i byen for fem dager siden.

Langvarig maskingeværild og granatskudd fra tunge våpen kunne høres allerede før daggry.

Minst 1500 mennesker skal være drept i kampene i Elfenbenskysten, men tallet fryktes å være langt høyere.

Dagbladet.no kommer straks med mer.

STORE TAP: Det er ventet at dødstallene vil stige kraftig når FN får kontroll over situasjonen i Elfensbenskysten. Foto: Emmanuel Braun / Reuters
STORE TAP: Det er ventet at dødstallene vil stige kraftig når FN får kontroll over situasjonen i Elfensbenskysten. Foto: Emmanuel Braun / Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media