Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gbagbos bolig under angrep

Rivalen Ouattaras styrker tok også kontroll over den statlige ivorianske fjernsynsstasjonen.

ANGRIPER: Alassande Ouattaras styrker i aksjon i Abidjan i natt. Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK/AFP/SCANPIX
ANGRIPER: Alassande Ouattaras styrker i aksjon i Abidjan i natt. Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styrkene til Alassane Ouattara angrep natt til mandag boligen til Laurent Gbagbo i Abidjan, og de tok også kontroll over den statlige fjernsynsstasjonen RTI i Elfenbenskysten.

Gbagbo tapte presidentvalget til Quattara i november, men nekter å gi slipp på makten. Ouattaras styrker har de siste dagene erobret flere viktige byer og rykket torsdag inn i millionbyen Abidjan.

Natt til fredag gikk RTI i svart, og kort tid etter kom det meldinger om at Gbagbos bolig var under angrep.

- Huset hans er under angrep, det hersker det ingen tvil om. Det er motstand, men det er under angrep, forteller en talsmann for Quattara.

Quattara har erklært nattlig portforbud i Abidjan, og hundretusener av mennesker har flyktet fra byen av frykt for å havne i kryssild mellom de to rivalene. Det bor om lag fem millioner mennesker i Abidjan.

FNs fredsbevarende styrke i landet har tatt kontroll over flyplassen i Abidjan, men kan ellers lite gjøre for å stanse kamphandlingene.

Verdenssamfunnet anerkjenner Quattara som landets rettmessige president, men har ikke lyktes med å overtale Gbagbo til å gå av.

Franske soldater er også på plass i byen, ifølge sikkerhetskilder for å beskytte franske statsborgere. Det franske forsvaret har ikke villet kommentere opplysningen.

Storbyen Abidjan ligger sør i Elfenbenskysten og regnes som Gbagbos maktbase. Ouattara har stor støtte nord i landet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media