Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gbagbos soldater har lagt ned våpnene

Det opplyser hærsjefen.

HAR LAGT NED VÅPNENE: Gbagbos soldater har lagt ned våpnene, opplyser hærsjefen. Foto: Reuters/Emmanuel Braun/Scanpix
HAR LAGT NED VÅPNENE: Gbagbos soldater har lagt ned våpnene, opplyser hærsjefen. Foto: Reuters/Emmanuel Braun/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Laurent Gbagbos hærsjef sier at soldatene som er lojale overfor Elfenbenskystens tidligere president, har lagt ned våpnene, melder nyhetsbyrået AFP. Også nyhetsbyrået Reuters har meldt om nyheten.

- Mine soldater har sluttet å kjempe, sier hærsjefen, general Philippe Mangou, til AFP.

Mangou ba i dag FN om våpenhvile.

Samtidig melder BBC at soldater loyale til Gbagbos utfordrer Alassane Ouattara har omringet hjemmet til Gbagbo, som angivelig skal søke tilflukt i en bunker i kjelleren.

Det var i dag kraftige kamper i Elfenbenskystens største by Abidjan mellom soldatene til Gbagbo, som har nektet å gi fra seg makten til tross for at han tapte presidentvalget i november i fjor, og styrkene til hans utfordrer Alassane Ouattara, som internasjonalt er regnet som den legitime vinneren av presidentvalget, melder NTB.

Kamphelikoptre fra FN og Frankrike har deltatt i angrepene mot blant annet presidentpalasset i Abidjan, der Gbagbo og hans familie fortsatt skal befinne seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media