-  Gebyrene er for høye

Norske banker tar for høye gebyrer, mener Einar Holmer-Hoven fra Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Mitt inntrykk av norske banker er greit nok. Men det generelle avgiftsnivået er for høyt. Det gjelder også min bank, sier Nordea-kunden Einar Holmer-Hoven (33) til Dagbladet.

Einar Holmer-Hoven mener norske banker er dyre, sammenliknet med Sverige.

-  Der er gebyrene lavere, og uttak i minibank er gratis. I Norge er det særlig dyrt når man tar ut penger i en annen bank. Det blir penger av det etter hvert, og det irriterer meg!

Seniorrådgiver Gisle Høyland i Norsk Familieøkonomi mener bankene dele mer av overskuddet sitt med kundene.

-  Folk blir provosert når de får den månedlige kontoutskriften fra banken, og ser hvor mye de betaler i gebyrer. Samtidig tjener bankene bedre enn noen gang, sier Høyland.

-  Bankene må skjerpe seg, nå når kontakten med kundene er blitt mer upersonlig enn før. Folk blir ikke lenger så sterkt knyttet til sin egen bank, sier Gisle Høyland.

KOSTER PENGER: Einar Holmer-Hoven fra Kristiansand har et greit inntrykk av norske banker. -  Men gebyrene er for høye, særlig sammenliknet med Sverige, mener han. Foto: Tor Arne Dalsnes
KOSTER PENGER: Einar Holmer-Hoven fra Kristiansand har et greit inntrykk av norske banker. - Men gebyrene er for høye, særlig sammenliknet med Sverige, mener han. Foto: Tor Arne Dalsnes Vis mer
ADVARER: Gisle Høyland.