Geelmuyden sparket etter «Nøkkelhull»-strid

Jobbet for Helsedirektoratet med «Nøkkelhull»-kampanjen - og ga Kiwi råd om samme tema samtidig.

SPARKET: Kommunikasjonsguru Hans Geelmuyden og hans byrå blandet rollene da de ga råd til Helsedirektoratet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
SPARKET: Kommunikasjonsguru Hans Geelmuyden og hans byrå blandet rollene da de ga råd til Helsedirektoratet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helsedirektoratet har sparket rådgiverne i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese (GK), skriver direktoratet i en pressemelding.

De har bistått direktoratet i kommunikasjonsarbeid knyttet til kostråd og kampanjen i forbindelse med sunne matvarer merket med «Nøkkelhull». Samtidig fikk de betalt fra lavpriskjeden Kiwi, i forbindelse deres kampanje om å fjerne moms på «Nøkkelhull»-varene.

Helsedirektoratet understreker at de har hatt et nært samarbeid med dagligvarebransjen, men at en slik kobling ville være å behandle kjedene ulikt.

- Samarbeider likt Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen sier til Dagbladet at de ble kjent med samarbeidet mellom GK og Kiwi i går, og at de da avsluttet sitt samarbeidet med pr-rådgiveren.

- Det kan gis et inntrykk av at Kiwi har fått bedre tilgang til informasjon enn hva andre aktører har fått — og det er en situasjon vi ikke ønsker å være i. Vi har ingen grunn til å tro at Kiwi har fått informasjon — vi har fått forsikringer om at det ikke er tilfelle, men det skal ikke være tvil om at vi samarbeider likt med alle aktørene, sier Larsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer