I RETTEN: Geert Wilders møtte onsdag i retten i Nederland, tiltalt for hatefulle ytringer mot muslimer. Om lag 200 personer samlet seg utenfor retten for å vise sin støtte til politikeren. Foto: REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos/SCANPIX
I RETTEN: Geert Wilders møtte onsdag i retten i Nederland, tiltalt for hatefulle ytringer mot muslimer. Om lag 200 personer samlet seg utenfor retten for å vise sin støtte til politikeren. Foto: REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos/SCANPIXVis mer

Geert Wilders tiltalt for hatefulle ytringer

Ville forby Koranen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Den høyreradikale politikeren Geert Wilders møtte onsdag i retten i Nederland, tiltalt for hatefulle ytringer mot muslimer.

Den 46 år gamle politikeren, som også er kjent for den islamkritiske kortfilmen «Fitna», mener selv at rettssaken mot ham er politisk motivert.

Han er tiltalt for å ha krenket muslimer ved å beskrive islam som en fascistisk religion og ta til orde for et forbud mot Koranen, som han mener kan sammenlignes med Adolf Hitlers «Mein Kampf».

Han er også tiltalt for å egge til hat og diskriminering, blant annet ved å hevde at marokkansk ungdom er voldelig, og ved å kreve at Nederlands grenser må stenges for ikke-vestlige innvandrere.

Blir Wilders funnet skyldig, risikerer han ett års fengsel.


(©NTB)