Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gefion-affæren ruller videre i København

Alle som har hatt nærkontakt med den fengslede danske entreprenøren Kurt Thorsen og hans selskaper vil bli innkalt til avhør. Aker RGIs styremedlem Olav Revhaug er allerede avhørt om Gefion-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en helg på lavbluss, setter københavnpolitiet full fart på opprullingen av svindelaffæren omkring de falske garantiene fra forsikringsselskapet PFA Pension.

- Vi skal avhøre alle personer som har vært tett på Kurt Thorsen og hans selskaper, ikke minst i de hektiske dagene i desember og januar omkring kjøpet av Gefion-aksjene, sier kriminalinspektør Niels Jørgen Abildgaard til det danske nyhetsbyrået RB. Også Kjell Inge Røkke kan bli innkalt. Røkke ønsker også selv å bli avhørt i saken.

Revhaug avhørt

Foreløpig er styremedlem Olav Revhaug avhørt fra Aker RGI, etter ønske både fra politiet og Aker RGI. Selskapet har også stilt alle relevante dokumenter om sin befatning med Gefion til disposisjon for politiet.

Politiet oppfordrer nå banker som har liggende garantier fra PFA om å melde seg for politiet. Det er nemlig mistanke om at saken kan komme til å omfatte langt mer enn falske garantier for til sammen 2 milliarder kroner, hvorav 845 millioner er knyttet til Aker RGI.

- Vi har våre bange anelser. Uansett hvor vi dykker ned, dukker det opp noe nytt, sier Abildgaard.

Aker RGI fikk garanti fra PFA Pension med forfalsket underskrift i forbindelse med salget av Gefion-aksjer for 845 millioner kroner rett før jul. Konsulenten for De Soto (kjøperen av Gefion-aksjene), Kurt Thorsen, er nå varetektsfengslet og siktet for dokumentfalsk. Det samme er tidligere direktør i PFA Byg, Rasmus Trads.

Pant i aksjene

Informasjonssjef Per Eikrem i Aker RGI sier til NTB at det er sannsynlig at Aker RGI vil begjære salgsavtalen misligholdt, og kreve pantet i Gefion-aksjene. Men det er ikke tatt endelig stilling til dette.

Ingen har stilt spørsmål ved gyldigheten av pantet i aksjene.

Mens svindelen trekkes fram i lyset, øker bekymringen hos danske forsikringskunder. PFA har fått i alt 300 henvendelser fra folk som blant annet bekymrer seg for sine pensjoner. PFA-ledelsen sendte søndag et beroligende brev til 10.000 kunder, der det heter at de forfalskede garantiene, etter selskapets vurdering, ikke vil påføre PFA-konsernet økonomiske forpliktelser.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling