Hektisk påske:  - Har aldri opplevd maken, sier Geilo-utbygger Arne Pålgardhaugen. Foto: Finansavisen
Hektisk påske: - Har aldri opplevd maken, sier Geilo-utbygger Arne Pålgardhaugen. Foto: FinansavisenVis mer

Geilo-utbygger melder om fantastisk påskesalg

Salget i påsken var fantastisk, melder Geilo-utbygger Arne Pålgardhaugen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Etter mange år i stabilt sideleie, begynner markedet for leiligheter på fjellet å komme tilbake.

Ved inngangen til påsken kunne Finansavisen fortelle om prosjektet Highland Lodge, et tidligere konkursrammet høyfjellshotell på Geilo, der 64 leiligheter var blitt solgt i løpet av de to seneste årene.

All-time-high Etterspørselen er ikke bare konsentrert om rehabiliterte hoteller, skal man tro utbyggerkonkurrent Arne Pålgardhaugen (48) i Geilo Holding, som eies 50/50 av Berent Friele (61) og Pålgardhaugen selv.

- Det var all-time high. Jeg aldri opplevd maken, sier han om aktiviteten i påskeferien.

- Vi fikk det veldig travelt, men rakk å slippe prosjektet «Kikutlie» nå i påsken. Der kom det fire reservasjoner. Så solgte vi fem leiligheter ut over det, og det er også gått noen tomter, sier Pålgardhaugen til Finansavisen.

Priser seg ikke ned Prisene starter på 3,65 millioner kroner for en leilighet på 93 kvadratmeter, tilsvarende 39.250 kroner pr. kvadratmeter. En større variant på 110 kvadratmeter koster fra 4,8 millioner kroner.

Dermed er ikke prisnivået høyere enn det ville vært i et tilsvarende prosjekt på samme sted på midten av 00-tallet. I 2006 og 2007 kunne Finansavisen rapportere om flere Geilo-prosjekter der kvadratmeterprisene bikket 50.000 kroner.

- Kvadratmeterprisen har ikke gått ned, men det er høyere kvalitet på det som leveres. Nå ser det veldig lyst ut, og salget har vært fantastisk, men vi har ingen planer om å justere opp prisene, ihvertfall ikke på kort sikt, sier Pålgardhaugen.

Flere saker: - Slik blir du en smart boligkjøper
Historisk sterkt boligsalg
Fortsetter boligfesten? I dag kommer nye tall