Geir gir seg

Ekstremværet Geir begynte i morgentimene å gi seg i Agder-fylkene, Buskerud, Oppland og Telemark, opplyser Meteorologisk institutt.

«GEIR»: Her ser du uværet klokka 17.45 21. juni (t.v.) og omtrent to timer seinere (t.h.). Grafikk: Meteorologisk Institutt
«GEIR»: Her ser du uværet klokka 17.45 21. juni (t.v.) og omtrent to timer seinere (t.h.). Grafikk: Meteorologisk InstituttVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går advarte Meteorologisk insititutt om ekstreme nedbørsmengder på Østlandet. Uværet fikk navnet «Geir» og det var ventet 90 millimeter nedbør iløpet av natten.

Det siste ekstremvarselet fra Meteorologisk institutt forelå klokken 06.00 lørdag morgen. Da kunne værtjenesten melde om avtagende nedbørsaktivitetm, melder NTB:

I morgentimene lørdag var det etter hvert ventet opphold, men fortsatt enkelte regnbyger i Buskerud og Oppland.

• Sjekk været der du bor på Dagbladets værsider.

Ekstremværet Geir slo til fredag ettermiddag. Det ble da meldt om lokalt ekstreme nedbørsmengder. Nedbøren var ventet å variere fra sted til sted. Varselet gjaldt Agder-fylkene, Buskerud, Oppland og Telemark.

Selv om Geir lørdag morgen begynte å gi seg, er det ventet ny forsyning av regn i Agder-fylkene og i Telemark lørdag kveld. Fra lørdag ettermiddag er det sjanse for lokalt kraftige byger i Oppland og øvre del av Buskerud, mens det søndag vil kun komme regn av og til i disse områdene.

Ekstremvær-måned Hovedstaden ble kastet ut i et vått kaos da det falt tre til fem millimeter regn på en halvtimes tid i starten av juni. Veier ble forvandlet til elver og brannvesenet fikk det travelt med å besvare alle meldinger om oversvømmelser.